Guide til Disneyland

Disneyland er kjente dyrefigurer, berg- og dalbaner og filmopplevelser. Men et besøk kan også bety endeløs køståing. Vi gir deg innsidertipsene til et besøk i Disneylands franske park.Av Stine Okkelmo

Barn vil gjerne møte disneyfigurene, og voksne tar gjerne bilder. Foto: Stine Okkelmo Foto: Stine Okkelmo
Barn vil gjerne møte disneyfigurene, og voksne tar gjerne bilder. Foto: Stine Okkelmo Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Disneyland – Mikke Mus, Langbein og Baloo, berg- og dalbane, karusell, spøkelseshus, iskrem og sukkerspinn. Men dessverre kan et magisk disneylandbesøk med familien ende i at dere må stå i endeløse køer, spise stående, gå glipp av paradene og vende nesa hjemover med sure og skuffede unger. DinSide gir deg tips og råd om hvordan få mest mulig ut av opplevelsen.

 • De beste attraksjonene

 • Høydepunkter

 • Her kan du bo

 • Her ser du bildene
 • [Ugjyldig objekt (NAV)]

  Skroll ned for mer.

  Siden Disneyland ligger utenfor Paris er det mange som kombinerer en paristur med et besøk i parken. Dersom du bare har tenkt å besøke parken en dag bør du belage seg på å være der fra den åpner til den stenger for å få med deg de viktigste attraksjonene. Selv anbefaler Disneyland Resort at besøkende tilbringer tre dager i parken.

  Flere parker

  Disneyland Resort består av to parker, Disneyland Park og Walt Disney Studios Park. I tillegg kommer Disney Village som er åpen for alle, og full av butikker, restauranter og barer. Hvis du ikke har vært i Disneyland før, og bare har en dag, bør du konsentrere deg om Disneyland Park hvor størstedelen av attraksjonene ligger. Walt Disney Studios Park er nyere og har flere show og oppvisninger enn berg- og dalbaner.

  Eventyrbygg så langt øyet rekker. Foto: Stine Okkelmo Foto: Stine Okkelmo
  Eventyrbygg så langt øyet rekker. Foto: Stine Okkelmo Foto: Stine Okkelmo Vis mer


  Da DinSide besøkte parken i slutten av mars var det veldig rolig i disneymålestokk. Køene var sjelden lengre enn ti minutter og hovedattraksjonen kunne gjøres unna på 4-5 timer. Det er usikkert om det var så rolig på grunn av krigen i Irak. Amerikanere er ikke fryktelig populære blant franskmennene for tiden, og det er ikke sikkert det blir gjort noe unntak for Walt Disney. Uansett, Disneyland er mest besøkt rundt juletider samt i juli og august, og det er mer folk i helgen enn i ukedagene.

  Fakta om Disneyland

  Beliggenhet:
  Disneyland Resort ligger i Val d’Europe, cirka fem mil sørøst for Paris
  Åpningstider Disneyland Park:
  9.00-20.00 (23.00 i juli og august)
  Åpningstider Walt Disney Studios:
  9.00-18.00
  Priser:
  Dagspass voksne: €39 (ca. 300 kr)
  Dagspass barn (3-11 år): €29 (ca. 230 kr)
  Tredagers pass voksne: €107 (ca. 840 kr)
  Tredagers pass barn (3-11 år): €80 (ca. 625 kr)

  NB! Med et dagspass kan du ikke hoppe mellom de to parkene. Men dersom du tilbringer dagen i Walt Disney Studios til det stenger kl. 18 kan du bruke samme dagspass i Disneyland Park. Det er ikke mulig å gjøre motsatt.


  Verktøy for reiselyst

  Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer