Guide til godt spise

Ved hvilken veikro bør du stoppe, og hvilken byrestaurant skal du velge? Boken Spis her guider deg til over 330 norske spisesteder, fra Svalbard til Agder-fylkene.

Publisert
Sist oppdatert

Boken omtaler mange typer spisesteder; fra veikroer til byrestauranter, gårdsrestauranter, hotellrestauranter, kafeer og andre spisesteder.

750 spisesteder, 20 testere

Boken utgitt på initiativ fra organisasjonen Fagforum for Mat og Drikke, som er et nettverk for 122 aktører i mat- og restaurantbransjen. Gjennom to år har bokens 20 testere reist rundt i sine områder og testet drøyt 750 spisesteder fra nord til sør. 450 av disse tilbød ikke et godt nok produkt, til å bli omtalt i boken. Igjen står altså drøye 330 steder, som har fått plass i denne første utgaven av boken. Det er planlagt en ny utgave til neste år.

Anonyme testere

Restaurantene er altså vurdert av et testpanel. Alle restaurantene er besøkt i hvert fall en gang, og er karaktergitt etter et omfattende skjema. I boken blir vi presentert for vurderingene innen områdene atmosfære, mat, drikke, service, verdi for pengene og total.

Testpanelet er ikke bransjefolk, men noen har kokkefaglig bakgrunn – og alle er kurset av Matforum for Mat og Drikke og Gastronomisk Institutt. Testerne har oppsøkt spisestedene som vanlige gjester, og har dermed ikke blitt utsatt for ekstraservice og særforpleining.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer