Guidebok gir tips om sexkjøp

I den danske reiseguiden Turen går til Brasilien får leserne tips om hvordan man kjøper sex.

Publisert
Sist oppdatert
- Tuller du? Det har jeg aldri hørt om ...Raymond Haase, Nomaden


I Politikens reiseguide Turen går til Brasilien blir leserne fortalt hvor man finner prostituerte, hvordan man får dem med opp på rommet og hvor mye man bør betale, skriver Jyllands Posten.

Opplysningene står under kapittelet "Praktiske opplysninger".

- Tuller du? Det har jeg aldri hørt om, sier Raymond Haase, driftsansvarlig ved Nomaden, en butikk og nettbutikk som spesialiserer seg på reiselitteratur, kart og annet reiseutstyr.

Brasil er kjent for sine vakre strender og vakre jenter. Men det er ikke pga. sexkjøp du bør reise hit.
Brasil er kjent for sine vakre strender og vakre jenter. Men det er ikke pga. sexkjøp du bør reise hit. Vis mer


Nomaden selger 2007-utgaven, og Haase finner kjapt avsnittet om prostitusjon bakerst i boken. Her står det blant annet at en sextjeneste koster fra 50 danske kroner og oppover, og at en hel natt koster 40-50 dollar. Leseren får også vite at nattklubber, kabareter og saunaer er de beste stedene å plukke opp prostituerte.

- Det er skrevet med en ganske jovial sjargong, sier Haase, og leser opp fra boken:

"Rios prostituerte er ikke nevneverdig påtrengende. Normalt vil de konversere og la kunden bestemme om det skal bli til noe."

- Noe slikt har jeg aldri sett i noen annen guidebok. Det står ofte om sexindustrien, og hvilke problemer det medfører, men ikke tips om pris, slik som dette.

Visste ikke

Etter sterk kritikk lover Politikens Forlag å fjerne avsnittet om sexkjøp i neste utgave av reiseguiden. Forlaget hevder at det er en feil at informasjonen kom med i boken overhodet.

- Hvordan kan de ikke være klar over det? Jeg trodde de skrev bøkene selv, og da bør man vel vite hva som står i boken, mener Haase.

- Er det en bra bok som selger godt?

- Det er ikke den boken vi anbefaler folk som skal til Brasil, men det er fordi den ikke er omfattende nok til å favne hele landet.

Haase sier at boken selger en del, særlig til folk som heller vil lese på dansk enn engelsk, men Nomaden har ikke fått noen kommentarer på prostitusjonsinformasjonen.

- Det er vel sjelden folk leser en guidebok fra perm til perm.

- Jeg vil heller anbefale en reiseguide av Footprint, som er spesialister på Sør-Amerika, sier Haase.

Les mer om saken hos Jyllands-Posten.

Tenkt deg til Brasil? Sjekk ut disse sexfrie reiseartiklene:

Ilha Grande - Brasils paradisøy
Bildespesial - en bit av Brasil
Sambacharter i Brasil

Prostitusjon eksisterer over hele verden. Har du ikke lyst til å havne midt oppe i det, kan du lese artikkelen under, og finne ut hvilke områder du bør holde deg unna.Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer