Guinness ut i Irland

Irene foretrekker nå vin og utenlandsk øl, fremfor den klassiske mørke guinnessen.

Publisert
Sist oppdatert

Det er snart St. Patricks Day, irenes gigantiske festdag med parader, dans og selvsagt mengder av Guinness som stemningsskaper. Men det mørke ølet med det myke skumlokket taper posisjon i hjemlandet. Drikkevanene endrer seg med økende velstand, mindre tid til å sitte på puben og endrede migrasjonsmønstre i det tidligere så fattige Irland. Landet har en av Europas raskest voksende økonomier og en av EUs raskest voksende befolkninger, uten at det virker positivt på konsumet av den mørkebrune nasjonaldrikken.

Salget av Guinness har falt med syv prosent i løpet av forrige års siste seks måneder, mens etterspørselen etter importert øl og vin øker. Irske puber sliter også, nesten hver dag stenger en pub dørene for godt i Irland, skriver Reuters.

Vinner andre steder i verden

Muligens taper Guinness terreng på hjemmebane, men salget går godt i Nord-Amerika og deler av Vest-Afrika. I sistnevnte område har den fått rykte på seg for å ha effekt både mot sykdom og som seksuell styrkedrikk for menn.

Ti ting å se i Dublin: Guinness og vikinger ...

Mer om St. Patricks Day

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer