Gull blant gråstein på Mallorca

Omtrent midt mellom feriebyene Cala Bona og Cala Millor finner du et knippe av gull: En restaurant, en bar og en lærforretning. Hva mer enn dette trenger man for en skikkelig god ferie?

Publisert
Sist oppdatert

Hvert år reiser tusenvis av skandinaver, tyskere og briter på chartertur til Cala Bona og Cala Millor nord-øst på Mallorca. Resultatet er en turistmaskin med hyppige innslag av lav kvalitet både på mat og annet - men også her finner du skjønne perler.

I vår langvarige jakt på en bar som kunne servere en ekte dry martini før middagen - uten Seven-up, fikk vi plutselig napp omtrent midtveis på den to kilometer lange strandpromenaden mellom feriebyene:

"How dry would you like it?" lød det overraskende svaret hos Stoker's bar, og vi måtte spesifisere om vi ville ha James Bonds favoritt gin- eller vodkabasert. Bartenderen på stedet, Tamsin Knott, er tidligere catering-sjef fra hotell i England, og har vært i restaurantbransjen siden 15-årsalderen. Med en drøm om å komme seg bort fra administrative oppgaver og tilbake til kjernen ved catering, slo hun seg ned på Mallorca for et par år siden, og ble rekruttert av ekteparet Conny Pietz og Tim Stoker.

Stoker's eiere var ferdige i mai i år med å forvandle den medtatte iskrembaren på hjørnet til en tradisjonstro innredet bar, som nå er i full drift.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.