Gull og gråstein

Det er ikke alltid så lett å skille gull fra gråstein, men ingen skal si at vi ikke har prøvd. Her er en liste over restaurantene som kan gi uforglemmelige opplevelser - og noen du likesågodt kan holde deg langt unna.

Publisert
Sist oppdatert
Potemkin Restaurant & Vodka Bar i Clerkenwell: Russisk mat, litervis med vodka - og nabolagets beste Bloody Mary. Foto: www.potemkin.co.uk
Potemkin Restaurant & Vodka Bar i Clerkenwell: Russisk mat, litervis med vodka - og nabolagets beste Bloody Mary. Foto: www.potemkin.co.uk Vis mer

Tre retter til fem pund

  1. Gull og gråstein


Listen over Londonrestaurantene som deltar i dette supertilbudet kan være ganske overveldende. Heldigvis har vi sjekket ut endel av restaurantene for deg!

Samlebåndsmaten

Aller først er et godt tips å holde seg unna de fleste kjederestaurantene. Ikke noe vondt om Caffe Uno, Garfunkels eller Deep Pan Pizza, men disse har gjerne lunchtilbud til en fem-seks pund uansett, så vi ville ikke ha kastet bort kupongen på dette. (For å være helt ærlig: De to siste bør dere faktisk holde dere unna. Det er kanskje billig - men ikke særlig bra!)

På den annen side: Noen av dem tilbyr et glass vin til lunchen - og det gjør jo straks tilbudet enda bedre!

De store kjedene bør ikke forveksles med restauranter som har et par søsterrestauranter. Café Lazeez serverer tradisjonell indisk mat, som er presentert svært så moderne i superlekre omgivelser.

Italienske Bertorelli har tre restauranter i sentrale deler av London. Den i Charlotte Street er et stilig sted- og du risikerer å treffe på trendy tredveåringer som jobber i pr- eller reklamebransjen. Menn i alle aldre må forresten også huske å ta en tur på Gentlemens for det mest estetiske pissoaret undertegnede har sett: porselensskålen er byttet ut med et lett og lekkert fossefall som dekker nesten en hel vegg!

Eksotiske

Archipelago (betyr forresten skjærgård) serverer karibisk mat i eksotiske omgivelser - og er nok vår favoritt på listen. Medea Morocan Restaurant byr på spennende smaker og magedans attåt, om du er heldig. Potemkin i Clerkenwell er en russisk restaurant med en imponerende vodka-samling. Vi kan nok ikke love at kaviar vil være en del av fem-punds tilbudet, men du er garantert en litt annerledes matopplevelse her.

Chowki nær Piccadilly er en supermoderne, lekker indisk restaurant, som serverer tradisjonell indisk mat. Det som er spesielt med denne restauranten er at den konsentrerer seg om mat fra tre forskjellige indiske regioner om gangen (Indisk mat er mer en chicken-tikka-masala og chicken korma) og skifter meny en gang om måneden. Dessuten er den behagelig nærme handlegatene Regent Street og Oxford Street.

Gull og gråstein


Fransk-inspirerte

Le Gothique i Royal Patriotic Building i Wandsworth er kanskje litt utenfor allfarvei, men er en søt, liten franskinspirert ting. Grunnen til at vi tar den med her er at den ligger i samme bygning som ALRA - Academy of Live and Recorded Arts - en teaterskole som er populær blant nordmenn - og det er kanskje noen som skal ned dit på besøk alikevel?

Fisk

Livebait er det perfekte valg for fiskeelskere. Her kan du glede deg over det beste havet har å by på - fra fish'n'chips til østers og hummer.

Moshi Moshi sushirestaurant ligger på Liverpool Street stasjon (de fleste som flyr Ryanair er innom der på vei til flyplassen).

Grønnsakselskere

Vegetarianere og andre helsebevisste kan glede seg over et mangfold av vegetarrestauranter, og Food for thought i Covent Gardens Neal Street er en av de aller beste.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer