Norgesferie:

Gullgruve på fire hjul

Nå kommer campingfolkets Airbnb.

Med huset på hjul: Bobilferie er blitt en av sommerens store suksesser. Men ikke alle vil leie sin egen bobil. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
Med huset på hjul: Bobilferie er blitt en av sommerens store suksesser. Men ikke alle vil leie sin egen bobil. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Eier du bobil og gruer deg over regningene som medfølger? Da er det lys i tunnelen. For nå kommer nemlig «airbnb for bobiler».

Delingstjenester er blitt mer og mer populært de siste årene. Man leier ut ting man eier, når man selv ikke bruker det.Det kan være kjoler, møbler, turutstyr, leiligheter, hytter, båter, biler, fly og hus.

Men hva med farsotten bobil?

Airbnb for bobilbrukere

Det har i lang tid vært mulig å leie bobil gjennom forhandlernettet eller ordinære bilutleiefirma.

Og nå er det etablert en tjeneste for utleie av bobil etter samme modell som airbnb.

Det vil si at bobilen eies av en privat eier, men leies ut via en felles nettside til leietakere som betaler en ekstra formidlingsavgift til dem som står bak nettsiden.Også den som eier bobilen betaler en avgift til utleieformidleren.

For bobileieren kan utleie bety flere titusen kroner i inntekt.Men det er viktig å kjenne til disse skattereglene.

Det er bobilkjeden Ferda som står bak den nye tjenesten Campr - som altså er som en airbnb for bobiler der privatpersoner kan leie ut bobilene sine når de ikke bruker dem selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer