Innreise til Finland

Gult - men stengt

Grenseområdene i Finland er nok en gang gule. Det betyr ikke at man kan reise fritt mellom de to landene.

FERIE: Dette sier Erna Solberg om mulighetene for utenlandsreiser i sommer. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Fra mandag 12. april er det endringer i hvilke regioner og land som krever innreisekarantene når du reiser tilbake til Norge.

Mens Island igjen er satt i rødt, er seks finske regioner nå gule - deriblant Lappland, hvor Norge deler en rekke grenseoverganger med Finland.

Du kan derimot ikke reise fritt inn til Finland selv om disse regionene er gule fra Norges ståsted.

Gult - men stengte grenser

En gulmerking av en region eller et land betyr at smitten er lav nok til at norske myndigheter ikke krever at du må i karantene når du kommer tilbake til Norge. Og du er unntatt det generelle, globale reiserådet som gjelder frem til 15. mai.

Finland har derimot fortsatt strenge krav for innreise - og grensa har vært stengt i større eller mindre grad siden i januar.

I februar førte dette til at trafikken over grensa fra Norge var 95 prosent lavere enn i samme måned i 2019, skriver finske grensemyndigheter på sine nettsider.

Har du behov for å reise over til Finland, gjøres det kun noen unntak for innreise.

Fritidsreiser ikke tillatt

Utenriksdepartementet i Norge skriver at innreise til Finland kun er tillatt for nødvendige reiser, og at fritidsreiser ikke anses som nødvendig. Arbeidsreiser er tillatt dersom det er nødvendig for å opprettholde viktige samfunnsfunksjoner og forsyningsberedskapen, skriver UD.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer