Gummikarneval i Rio

Brasilianerne har i undersøkelser vist skremmende lite tiltro til kondomer som effektivt hinder mot HIV, og helsemyndighetene i landet deler nå ut 10 millioner gummier i forbindelse med karnevalsfeiringen.

Ville fester har uønskede sideeffekter.
Ville fester har uønskede sideeffekter. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

"Ingenting slipper gjennom et kondom. Bruk det, og sjekk det selv."

Det er slagordet i brasilianske helsemyndigheters gedigne gummi-kampanje under karnevalsferingen. Kampanjer der man demonstrerer gummiens fortreffelighet for eksempel ved å fylle den med en halvliter øl. Hele ti millioner kondomer skal deles ut i forbindelse med aksjonen, ikke uten protester fra den katolske kirken som er motstander av prevansjon, og som har stilt spørsmål ved effekten av beskyttelsen.

Partykultur

Det er ikke tilfeldig at karnevalsfestene blir valgt til å promotere bruk av kondomer. Det er velkjent at hete sambarytmer og hedonistiske fester har enkelte uønskede utslag i etterhånd i form av spredning av veneriske sykdommer.

Karnevalet i Rio tiltrekker seg nesten 400.000 gjester, og her blir det delt ut en million kondomer i løpet av festdagene.

  • Verdens villeste fester - karnevalskalender for 2004
  • Test hva du kan om karneval i vår test: Perler, pupper og party
  • Uønsket suvenir - her smittes du

  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer