Gutta på fjelltur

Med historie tilbake til medlemmenes studietid i Bergen, er Knatten patentførarlag nå en erfaren sommerturgruppe.

Publisert
Sist oppdatert

- Vi har vært på turer hver sommer siden starten for ti år siden, og har både gått i fjellet og syklet. Årets tur var vår jubileumstur, og den har vi spart til over flere år med å sette av ett par hundre hver i måneden, forteller Kjartan Berge, en av de seks tidligere bergensstudentene i Knatten patentførarlag, til DinSide Reise.

Årets tur gikk til Spania, og nordmennene gikk langs rute GR 11 i den spanske delen av Pyreneene. Tilsvarende finnes en fransk rute GR 10 på den andre siden av grensen.

- Franskmennene har sørget for god merking og velutbygd service i fjellheimen, forteller Berge.

- På den spanske siden er det mer uberørt, og dårligere merket, og nettopp derfor valgte vi å vandre her. Men for all del, rute GR 11 er godt merket, det er alle mindre ruter rundt om som ikke eer så lette å finne.

Toppturer vanligst

Pyreneene beskrives som Jotunheimen ganger to av Berge, i den forstand at det både er høyere og brattere her enn i vår hjemlige fjellheim.

- Det var en flott opplevelse. Det er en nyttig lærdom for oss nordmenn å se at de faktisk kan gå i fjellet i andre land også. Vi møtte flest spanjoler, men også briter og franskmenn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer