Gyldendals store verdensatlas

Publisert
Sist oppdatert

Faktainformasjon om solsystemet, jordens oppbygging, jorden og månen, vulkaner og jordskjelv, klima, språk og religion, miljø med mer. Noe tallmateriale skriver seg helt tilbake til 1994, og det er vel litt gammelt nå … Forklaring av geografiske betegnelser på fremmede språk. Symboler i registeret gjør det mer oversiktlig og forklarende – og lettere å finne fram. Hver verdensdel i kartdelen innledes med et fysisk kart og et politisk kart, akkurat som Kunnskapsforlagets atlas, og forsidene til inndelingen er nøyaktig like. Miniatyrillustrasjoner i øvre høyre hjørne viser hvor i verden kartbladet refererer til.

    Ant. sider: 328Ant. kartsider: 184Bykart: NeiAnt. oppslagsord: 70.000Målestokk: Varierende. Norgeskartet er i målestokk 1:1 mill., Europa 1:2,5 mill og ellers en del 1:5 mill. og opp til 60 mill.Språk: NorskSist revidert: 2002Forlag: Gyldendal/ Instituto Geografico De AgostiniPris: 599

Vi mener: Samme kartgrunnlag og nesten identiske kart og inndeling av kartdelen som i Kunnskapsforlagets verdensatlas, men litt mindre detaljert (20.000 færre oppslagsord). Trekk for ingen landinformasjon. Ingen bykart trekker litt ned, men behøver du ikke dette er Gyldendals atlas et av de absolutt beste kjøpene i denne sammenlikningen. Du får nesten samme kartverk som i Kunnskapsforlaget, riktignok mindre detaljert, men helt sikkert detaljert nok for de fleste – og til en mye lavere pris.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer