Konjakkens popularitet har gått opp og ned de siste tiårene. Men i dag er konjakken mer populær enn aldri før, så mye at den har blitt nordmenns yndlingsbrennevin. DinSide tok turen til Cognac for å finne ut mer om de edle dråpene.
Se bildene fra turen nederst i artikkelen
Startskudd i oktober
Vi besøkte Cognac i midten av september, like før startskuddet for drueplukkingen, som for konjakk er i begynnelsen av oktober.
- Hele Cognac blir ribbet på en uke, sier Marthe Abel, som er vår guide på turen. Hun er Norges eneste kvinnelige konjakkdestillatør, og er ansatt hos den norske vin- og brennevinsleverandøren Arcus.
Se portvinens vugge - bli med til Dourodalen
Marthe Abel er en stor konjakkentusiast, og tok fagbrevet som destillatør hos den norske konjakkprodusenten Braastad for halvannet år siden. Hun bodde i Cognac både før og under opplæringen, og har knyttet et nært forhold til den forholdsvis lille familiebedriften.
- Jeg var så fascinert av håndverket, og spurte om jeg kunne lære det. Det er svært få konjakkhus som vil åpne opp døra for deg, forteller hun.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger