Habladabla...

Er du på reise og har tilgang til nettet kan du komme over de fleste språkbarrierer…

Publisert

Nå trenger du ikke lenger beherske all verdens språk for å kunne kommunisere når du er på reise. Har du tilgang til Internett finnes gode hjelpemidler om du skulle komme opp i språkproblemer.

Glemt igjen ordboken

Er du på reise og har glemt igjen ordboken din? Ikke noe problem så lenge du har tilgang til nettet. Det finnes et stort antall nettsteder som hjelper deg med oversettingen. Kanskje ønsker du å finne ut hvordan du skal formulere deg for å bestille middag? Er du i Asia og ønsker å oversette noen raske gloser til engelsk? Ikke noe problem – det finnes nettsteder som hjelper deg til å overkomme språkproblemer.

Lyst til å lese lokalt nytt på nettet?

Kanskje befinner du deg i Frankrike eller Tyskland og ønsker å lese lokalt nyhetsstoff fra den lokale nettavisen? Det er muligens vanskelig dersom tyskkunnskapene ikke er på topp lenger. Da kan du la et av våre utvalgte nettsteder oversette hele sulamitten til engelsk for deg? Vi har testet Babelfish som faktisk oversetter all tekst for deg slik at du kan forstå hva som faktisk står der.

Babelfish

Det hele er faktisk svært enkelt. Du skriver inn URL’en på denne adressen og klikker på ”translate”. Vi gjorde en test med diezeit.de og ba systemet om å oversette all tekst for oss til engelsk slik at de dårlige tyskkunnskapene fortsatt kunne få ligge i fred på hylla. Resultatet var både imponerende og morsomt. Det er ingen tvil om at systemet ikke klarer å oversette grammatikken riktig, – vi humrer litt i god allo’-allo’-ånd før vi konstaterer at dette likevel er et genialt hjelpemiddel for alle som er på reise og ønsker å lese lokale nyheter på nettet. Selv om snurrig grammatikk gjør det hele en smule komisk har vi ingen problemer med å forstå hva hovedinnholdet på sidene dreier seg om. Dessverre er det ikke mulig å få oversatt til norsk, men de fleste kommer langt med engelsk… Med Babelfish har mulighet til å oversette franske, tyske, italienske, portugisiske, spanske og russiske nettsider til engelsk. På den samme nettsiden har du mulighet til å skrive inn hele setninger som blir oversatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer