(H)ai-(h)ai for en jomfrufødsel!

Den enslige haien har produsert et avkom helt alene!

Publisert
Sist oppdatert

Den utrolige jomfrufødselen feires stort i det ungarske akvariet Nyiregyhaza Centre, som altså er haiens bostedsadresse. Dermed kan de ansvarlige med ganske stor sikkerhet påstå at jomfru-haien ikke har vært i kontakt med andre haier. Og for de som ikke er bevandret innenfor haienes liv, leven og formering, så trengs det altså også der en mannlig motpart for at befruktning skal kunne skje ... sånn normalt sett, i alle fall ...

Akvariets direktør uttaler at han var svært overrasket, da han oppdaget baby-haien i akvariet ... Nå skal det tas DNA-prøver av både den antatte mammaen og babyen, for å fastslå morskapet.

Jomfruhaien er av denne typen, hvittippet revhai.
Jomfruhaien er av denne typen, hvittippet revhai. Vis mer


Den omtalte haien, og dens avkom, er av typen hvittippet revhai (Whitetip Reef Shark/Triaenodon obesus). I 2000 ble det registrert en jomfrufødsel hos en hammerhai ved et akvarium i USA, men denne babyen ble drept av en piggrokke før dyrepasserne rakk å fjerne den fra fisketanken. Sju år senere kunne forskere fastslå at babyen med sikkerhet stammet fra en jomfrufødsel.

- Vår baby er ikke unik i Europa-sammenheng, men det er første gang et avkom født som følge av ukjønnet formering, har overlevd, uttaler direktør Attila Varga ved det ungarske akvariet.

Kilde: ananova.com


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer