Halv pris i taxfree-butikken

Vi kan igjen fastslå at enkelte varer er tungt skattlagte i Norge. Våre handlekurver fra fergenes taxfreebutikker viser at vi kan forvente å handle til halv pris - minst.

Publisert
Sist oppdatert

Fra nyttår kan du handle taxfree på innreise når du kommer med fly. Men dette er ingen nyhet for reisende med ferge - taxfreehandelen pågår nesten til trossene kastes i land. Så hva sparer du på handelen om bord? Her er pristesten som guider deg på rett fergevei.

Tobakk og alkohol

På grunn av det norske avgiftssystemet sparer du aller mest på å handle tobakk og alkohol. Det gjelder uansett hvor du handler taxfree - vel og merke i ekte taxfree-butikker, og ikke de butikkene som har dukket opp på mange europeiske flyplasser de siste årene.

På våre utvalgte varer i fergebutikk-testen, er det aller mest å spare på sigarillos av typen Cafe Creme. I Norge fås disse kun i 10-pakning, mens taxfreebutikkene selger dem som 20-pakninger. Og hvilken prisforskjell! Du kan spare drøye 70 prosent på å handle disse på tur fremfor her hjemme. Men det er også gode marginer på annen tobakk og alkohol. Søtsaker kan du regne med å få til halv pris. Kosmetikk sparer du mindre på, men det er likevel enkelt å finne varer som er 30-40 prosent billigere enn på land. Dessuten er det snakk om ganske dyre varer i utgangspunktet, så det faktiske beløpet du sparer kan bli ganske betydelig om du handler en del.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer