Halv pris på heiskort

Velg skisted med omhu og spar opptil 50 prosent.

Det er snart tid for å planlegge skiferien. Her får du prisene. Illustrasjonsfoto: Erik Eng
Det er snart tid for å planlegge skiferien. Her får du prisene. Illustrasjonsfoto: Erik Eng Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vinteren er rett rundt hjørnet, og mange har allerede kastet seg over kalenderen for å planlegge vinterens skiferie. Tar du ferien i Norge, er det mye å hente på å sjekke prisene på heiskort før turen. Vi har tatt for oss prisene i høysesong på 20 av de største og mest kjente skistedene i Norge, og funnet store prisforskjeller på opptil 50.

 • Priser på heiskort for voksne

 • Priser på heiskort for ungdom
 • Familieferie til halv pris

  Mange vil hevde at det er å sammenligne pærer og bananer når man ikke tar heiskapasitet, løypekilometer og andre tilbud med i betraktningen. Det er ingen tvil om at steder som Hemsedal og Trysil kan tilby langt større variasjon for alpinistene enn mindre sentra med færre bakker og heiser. Men ser vi utelukkende på pris, er valget lett: Da faller gigantene igjennom til fordel for mindre skisentre som Strandafjellet og Narvik. Nå må vi merke oss at Narvik ikke åpner hele anlegget før cirka 1. mars, så våre priser gjelder etter den tid. For øvrig er Narvik og Strandafjellet to av de skistedene i landet som får mest godord på grunn av natur og beliggenhet.

  En familie på fire kan spare opptil 50 prosent på heiskort ved å velge de billligste skistedene fremfor de dyreste.

  Skroll ned for mer

  Ferien koster:

  Vi har bedt om prisene på heiskort for en familie på fire og gitt at de to barna er innenfor aldersgrenser for ungdom, blir prisen på familieferie i høysesongen som følger:

  Weekend:
  Billigst på Strandafjellet - 1.240 kroner totalt
  Dyrest i Trysil – 1.950 kroner totalt.
  Familien kan spare 710 kroner

  Uke:
  Billigst på Strandafjellet – 2.800 kroner totalt
  Dyrest på Tryvann – 5.800 kroner totalt
  (men Tryvann har ikke egne ukekort)
  Nest dyrest på Hemsedal – 4.890 kroner totalt
  Familien kan spare mellom 3.000 og 2.090 kroner.

  I tillegg til disse prisene kommer kjøp av kort for berøringsfri adgang. Les mer om det her.

  Vi har ikke tatt hensyn til rabatter ved tidlige kjøp, familiemoderasjon og avslag gitt på grunn av tilknytning til lag, foreninger eller selve skisenteret. Merk også at enkelte skisentre samarbeider, slik at samme heiskort kan benyttes flere steder.

  Filefjell påsken 2002. Blir årets påske like fin? Foto: Anders Rekve Foto: Anders Rekve
  Filefjell påsken 2002. Blir årets påske like fin? Foto: Anders Rekve Foto: Anders Rekve Vis mer
  [Ugjyldig objekt (NAV)]


  Barnas alder avgjør


  Vår skiglade familie består av to voksne og to barn som ferierer i høysesong. Begge barna er innenfor aldersgruppen som gir ungdomsbillett – det vil si mellom ti og tretten. De vanligste aldersgrensene for ungdom er riktignok mellom 8 og 15 eller 7 og 15, men noen av sentrene i vår oversikt har andre grenser. For eksempel Strandafjellet som krever voksenbillett straks junior har fylt 14, Narvik som tar ungdomsbillett fra ungen har fylt sju og Kongsberg som har egne barnepriser frem til småtten fyller ti.

  De fleste skisentre har gratis adgang for barn mellom null og seks så lenge de er i følge med voksne som løser normale heiskort. Det er også vanlig å kreve at barna må ha hjelm for å kjøre gratis.

  Håndfri adgang

  Langt de fleste skisentre har nå tilbud om en eller annen form får berøringsfri passering inn i heisene. Det betyr at du ikke lenger må trekke frem heiskortet ditt, og vise det eller putte det i en leser.

 • Om berøringsfri adgang
 • Priser på heiskort for voksne

 • Priser på heiskort for ungdom
 • Prisoversikten ble første gang publisert 17.11 i år.

  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer