Unngå veggedyr

Halvparten frykter denne

51 prosent er redd for å få med seg veggedyr i bagasjen hjem fra ferie, viser ny undersøkelse utført for forsikringsselskapet If.

FRYKTER DENNE: Folk på ferie er redd for å få med seg denne i bagasjen. Foto: Norsk Hussopp Forsikring
FRYKTER DENNE: Folk på ferie er redd for å få med seg denne i bagasjen. Foto: Norsk Hussopp Forsikring Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Undersøkelsen viser også at 43 prosent frykter skjeggkre og at 35 prosent er engstelige for å ta med kakerlakker hjem., skriver If i en pressemelding.

Sjekk

- Første bud er: Ikke legg kofferten på senga der du er på ferie. Veggedyr elsker å krype inn i smale sprekker og gjemme seg. De fleste steder befinner de seg i senga og rundt. De kan lett komme seg over i kofferten, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If.

- Får du med veggedyr, skjeggkre eller kakerlakker hjem, risikerer å ikke oppdage dem før det har gått flere måneder og de har hatt tid til å formere seg, sier han.

If anbefaler også at man sjekker undersiden av madrassen og senga dit du kommer, for å se etter dyr. Man bør også undersøke sofa og lenestoler.

De råder også folk til å ikke legger klær i skuffer eller skap hvis møblene ser gamle og slitte ut. Hvis man skulle oppdage veggedyr eller spor etter andre skadedyr, er det viktig at man ikke flytter inn på rommet, men ber om nytt overnattingssted.

Ikke på senga

Når du kommer inn på et hotellrom skal du ikke legge kofferten på senga eller et annet møbel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.