Hamburg

Publisert
Sist oppdatert

Fakta om byen:

Innbyggertall: 1,8 millioner innbyggere og Tysklands andre største by.Fotballstadion: FIFA World Cup Stadium Hamburg med 45.000 sitteplasser.Mer informasjon på nett: Turistinformasjonens nettsider

Tre store severdigheter:

Hamburg havn, Reeperbahn, Hamburger Dom, St. Michaelis-kirken, Hamburg Kunsthalle, Alster (innsjø og område) og selvsagt shopping, er blant populære turistsysler i Hamburg.

Hamburg havn

Dette er rangert som Tysklands største turistattraksjon av Travel House Media i 2005. Besøkstallet er imponerende 8 millioner mennesker. Havnen i seg selv er kanskje ikke så veldig interessant for de aller fleste, i alle fall ikke containerhavna, men Hamburger Fischmarkt er verdt å få med seg. Det finner sted hver søndag morgen fra klokken 05 (07 fra oktober til mars) til 9.30, og her er det ikke bare fisk å få - selv om det også står på menyen! Cirka 700 salgsboder på 21.000 kvadratmeter selget alt fra godterier og bakverk til smykker, nytt, gammelt, brukt og antikk. Dette er populært blant turister, og trekker både de som er tidlig oppe og de som aldri helt kom seg i seng kvelden i forveien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer