Hammerfest-Argentina på 45 dager

MS Nordnorge har vinterferie fra hurtigrutetrafikken og skal gjøre hosene grønne hos pengesterke med spesielle reiseønsker.

MS Nordnorge har 464 køyeplasser, men det er vel tvilsomt om alle disse blir fylt opp på reisen Hammerfest-Ushuaia.
Foto: OVDS Foto: OVDS
MS Nordnorge har 464 køyeplasser, men det er vel tvilsomt om alle disse blir fylt opp på reisen Hammerfest-Ushuaia.
Foto: OVDS Foto: OVDS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For aller første gang kan du i år være med MS Nordnorge på en seiltur fra verdens nordligste by, Hammerfest, til verdens sørligste by, Ushuaia i Argentina. Vel fremme i Argentina skal Nordnorge gå i cruisetrafikk i Antarktis ut februar 2004.

Skroll ned for mer.

18.363 kilometer

"Pol-til-pol"-cruiset er av en anselig lengde. Reisen starter i Hammerfest 20. september, og beregnet ankomst i Ushuaia er 3. november; 45 dager senere. Reisen er 18.363 kilometer lang, eller 9.915 nautiske mil.

I fjor var første sesong MS Nordnorge tilbrakte vinteren ved Antarktis. Konseptet med 16-dagers cruiseturer ved Sydpolen var så vellykket at man gjentar suksessen også i år. Det nye er altså at skipet skal ha med turister hele veien fra Hammerfest til Argentina.

Reiseruten

Den 45 dager lange reisen er ikke billig. Selve turen koster 60.000 kroner, og dertil kommer flyreiser. Avhengig av hvor du bor og hvor du må fly, kommer hele reisen på minst 70.000 kroner. Inkludert i prisen er selvsagt alle måltider om bord.

Første etappe går fra Hammerfest til Bergen, hvor skipet blir liggende i to dager. Disse dagene har man til fri disposisjon i vestlandsbyen. Deretter går turen til Las Palmas; en reise som er beregnet til 14 dager. Siste etappe er Las Palmas til Ushuaia. I motsetning til de to første etappene, som kan by på godt med synsinntrykk, er det ikke mye å se på under den siste etappen, som tar rundt 25 dager.

- Det er ikke mye å se, så det kan lønne seg å ta med en god bok, sier informasjonskonsulent i OVDS, Helene Winsents.

Denne siste etappen ble seilt med passasjerer også i fjor, og da kunne gjestene nyte nydelig vær – og et provisorisk svømmebasseng på dekk. Reisende på denne strekningen kan også få med seg ekvatordåp, og ellers så er det gode muligheter for å stifte nærmere bekjentskap både med de andre gjestene og med mannskapet. Avhengig av hvor mange passasjerer som blir med på reisen, kan det hende at restauranten stenger og at gjestene må spise i mannskapsmessen.

- Men det er like god mat der, lover informasjonskonsulent Winsents.

Målgruppe

70.000 kroner for et 45 dagers cruise er en god slump penger for de fleste. Målgruppen for dette cruiset er ikke bare nordmenn, men også tyskere, engelskmenn, amerikanere og franskmenn.

- Dette er nok en reise for et litt spesielt publikum, sier Winsents i OVDS. Men etter å ha seilt i Antarktis i fjor, vet vi at det finnes et publikum for en slik type reise. Det var ingen som rynket på nesen av prisen på den reisen i fjor, og det er snakk om 40.000 kroner. Men akkurat denne reisen er nok for de som har reist mye, sett mye – og som er klar for noe helt spesielt, fortsetter hun.

 • Vi har tidligere skrevet om Antarktis-cruiset, klikk her for å lese mer og se bilder fra cruiset.
 • Restauranten om bord Midnatsol.
  Restauranten om bord Midnatsol. Vis mer


  Norgescruise

  Fristes du heller av en tur med Hurtigruta langs norskekysten, er dette mulig hele året. Prisene her er kanskje mer passende for de flestes lommebøker. Regn med rundt 1.000 kroner per person per døgn dersom du ønsker en full 11-dagers rundtur i høysesong. Da er utvendig lugar og fullpensjon inkludert. Dyrest er det i juni, juli og august, og billigst får du reisen om du tar turen i januar eller februar.

 • Klikk her for å se bildene fra Midnatsol, det nyeste Hurtigrute-skipet som kom i april i år.
 • Ut å reise?


  Vi har hjelpemidlene som gjør reiseplanleggingen lettere:
 • Billige reiser: Let opp de billigste charterreisene med vår restplassliste. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon, les mer om dette her.
 • Lesernes reisetips og meninger: Les drøye 700 artikler og nesten 10.000 vurderinger av reisemål verden rundt – og skriv inn dine tips og reiseskildringer.
 • Vrien valuta? La valutakalkulatoren gjøre de vriene regnestykkene for deg.
 • Når er skoleferien? Sjekk når barna har ferie, eller hvilke perioder du uten barn bør ligge unna for å unngå pristoppene.

 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer