Han burde kanskje ventet noen dager?

Kjempebeslag på Gardermoen.

Denne kofferten veide hele 15,5 kilo ... uten bagasje! Foto: Tollvesenet
Denne kofferten veide hele 15,5 kilo ... uten bagasje! Foto: Tollvesenet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Han burde kanskje sett om det ble streik, mannen som tirsdag formiddag ble tatt til side med en mistenkelig tung koffert ved ankomst til Gardermoen.

Tollvesenet plukket opp den 43 år gamle britiske statsborgeren som kom til Norge fra India via London. Tollerne beskriver mannen som svært nervøs da han passerte tollkontrollen i 12-tiden tirsdag formiddag. Og det viste seg å bli storfangst: I mannens koffert ble det funnet hele 10 kilo hasj.

Les også: Tullete smuglervarer

Tung koffert

- Godt tollarbeid, en dårlig historie fra mannen samt internasjonalt samarbeid, gjorde at vi ønsket å undersøke kofferten nærmere, sier kontorsjef Tor Fredriksen ved kontrollkontoret på Gardermoen i en melding fra Tollvesenet.

Mannens koffert veide hele 15,5 kilo - uten bagasje. Inne i kofferten fantes hasjen i tynnvalsede plater, lagt inne mellom innerfor og ytterfor.

Stort beslag

Beslaget er stort til å være på Gardermoen. Tollvesenet gjorde et tilsvarende hasjbeslag på landets hovedflyplass i februar i fjor. Også den gang kom den reisende fra India. Slike mengder i ett beslag er ikke vanlig i bagasje som kommer med fly.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer