Han skjønte at noe var galt

Rapporterte om bensinlekkasje fra vingen da flyet var i lufta.

Sersjant Bachelda måtte filme drivstofflekkasjen fra flyvingen før han ble tatt seriøst. Foto: Sersjant Bartek Bachelda
Sersjant Bachelda måtte filme drivstofflekkasjen fra flyvingen før han ble tatt seriøst. Foto: Sersjant Bartek Bachelda Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske sersjanten Bartek Bachleda er blitt en helt i USA etter at han reddet et passasjerfly med 300 passasjerer fra flystyrt i forrige uke.

Sersjant Bachleda var selv passasjer ombord ruteflyet som tok av fra Chicago i retning Narita i Japan. Da flyet tok av fra Chicago, oppdaget han at det lakk bensin fra den ene vingen, skriver U.S. Air Force på sin hjemmeside.

Sersjant Bachleda fulgte en stund med på lekkasjen, for å forsikre seg om at det faktisk var bensin han så renne ut av vingen. Så kontaktet han en av flyvertinnene og fortalte henne om problemet.

Flyvertinnen tok ikke henvendelsen seriøs, og først tenkte sersjant Bachelda at han ikke ville være frekk. Men så filmet han lekkasjen med mobilkameraet sitt, og kontaktet flyvertinnen igjen.

- Ma'am, dette er et nødstilfelle, jeg er sersjant i U.S. Air Force. Du må informere kapteinen før vi fly inn over Stillehavet, fortalte han henne.

Mistet 2.700 kg drivstoff i timen

Denne gangen tok hun ham seriøst, og gikk for å si fra til flykapteinen. Han kom for å se på lekkasjen og videoen sersjanten hadde tatt opp. Den forklarte hvorfor flyet mistet 2.700 kg drivstoff i timen, noe kapteinen hadde stusset over.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer