- Handikappede uønsket i Syden

Handikapforbundet mener at charterselskapene ikke ønsker handikappede som feriegjester. Charterselskapene mener de strekker seg langt for å tilfredstille alle gjester.

Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har inntrykk av at charterselskapene ikke ønsker handikappede som feriegjester. Selskapene har så stor pågang at de ikke prioriterer handikappede. Vi føler oss diskriminert, sier Hilde Fjærgård, ferie- og fritidskonsulent i Norges Handikapforbund.

Ikke tilrettelagt

Hilde Fjærgård mener at charterselskapene i svært liten grad tilrettelegger forholdene for handikappede. Hun trekker frem flere eksempler:

- Bussene som henter charterturistene på flyplassene og skysser dem til hotellene er aldri tilrettelagt for folk med rullestoler. Denne gruppen må derfor ta drosje for egen regning fra flyplassen til hotellet. Videre må vi betale ekstra for å få med oss rullestoler. Dette opplever vi diskriminerende - slikt utstyr er på sett og vis bena våre, sier Fjærgård.

Fjærgård sier også at hotellene i Syden ofte er uegnet for handikappede.

- Det er svært få steder og hoteller som passer seg for bevegelseshemmede. Vi hører også fra tid til annen at våre medlemmer har blitt lovet tilrettelagte leiligheter når de har bestilt ferieturer, men når de har kommet ned på feriesteder viser det seg at boforholdene er uegnede. Særlig ofte opplever vi at baderomsdørene er for smale til rullestoler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer