Handikaprom uten plass til rullestol

Den slagrammede mannen og hans kone bestilte handikaprom på feriereisen til Tenerife. Vel fremme viser det seg at rommet ikke engang hadde plass til rullestolen. Nå vil de ha et stort prisavslag, men Star Tour er slett ikke enig.

Med rullestol er det nødvendig med ekstra plass - også på sydenferien.
Med rullestol er det nødvendig med ekstra plass - også på sydenferien. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den leie forbrukertvisten mellom det norske paret og charteroperatøren Star Tour har stått på i flere måneder før den ble vurdert i Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser, som årlig behandler rundt 300 tvister.

Kom ikke gjennom døren

Paret bestilte to rom til Tenerife-ferien hvorav det ene var et handikaprom. Stor var skuffelsen da de kom frem og fant at mannens rullestol ikke kom inn gjennom døra. En seng måtte flyttes for i det hele tatt få plass. Star Tour sørget for at paret allerede neste dag fikk et nytt rom, men heller ikke dette værelset holdt mål. Døren til badet måtte fjernes. Det var heller ikke mulighet for at mannen som er delvis lam kunne dusje på ferien.

Star Tour tilbød rom på et annet hotell, men paret takket nei til dette. De ønsket å gjøre det beste ut av situasjonen. Som kompensasjon for de manglende handikapfasilitetene har Star Tour tilbydt en kompensasjon på 800 kroner per person.

- Handikaptilpasset betyr vanligvis at det er noe bredere dører til rommet og badet slik at en rullestol kan passere, men for øvrig finnes det ingen spesialinnretninger, uttaler Star Tour ovenfor Reklamasjonsnemnda.

Nemndas dom

Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser trekker frem pakkereiseloven § 6 – 1 som presiserer at en pakkereise er mangelfull når den avviker fra det som er avtalt. Nemndas medlemmer trekker også frem at rommet de fikk ikke hadde utstyr som er nødvendig for rullestolbrukere, og at rommet var for lite. Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser anbefaler derfor at Star Tour yter paret 2.000 kroner i prisavslag.

Skrekkferie?

Var flyet to dager forsinket? Var hotellet langt fra like lekkert som på det fine feriekatalogbildet? Regnet det? Les mer om hvordan du klager på charterreisen og hva du kan klage på. Her er oversikten over DinSide Reises artikler om aktuell reisejuss.

Ut på tur?

Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

 • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
 • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
 • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
 • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.
 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer