Hannover

Publisert
Sist oppdatert

Fakta om byen:

Innbyggertall: 520.000.Fotballstadion: AWD Arena, med 39.297 sitteplasser.Mer informasjon på nett: Turistinformasjonens nettsider

Tre store severdigheter:

Hagene i Herrenhäuser, Det nye rådhus og Schützenfest (folkefest) er de største attraksjonene her. Årets Schützenfest går av stabelen 30. juni til 19. juli 2006.

Det nye rådhus

Det er ikke mye som minner om "nytt rådhus" ved dette erverdioge byggverket. Det minner kanskje mest om en etterlevning fra historiske tider, men sannheten er at det ble innviet så sent som i 1913. Rådhuset benyttes i det daglige virke av borgermesteren, og det er her han tar imo offisielle gjester. Men det er åpent også for turister og andre nysgjerrige, som vil titte inn på for eksempel den 100 meter høye kuppelen i rådhushallen, eller som vil spise i bistroen "Der Gartensaal".

Adresse: Trammplatz 2, Hannover.

Herrenhäuser Gärten

Her kan du slappe av i en av Tysklands flotteste og største barokkhager, og her er friluftsteater, fontener, vannkaskader, statuer, grotter og slott. Her er også forskjellige plantehus og Europas største orkidésamling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer