Gjenglemte eiendeler på ferie

Hans (50) glemte solbriller på syden-tur:­Må betale over 1300 kroner for retur

Reisebyrået vil ikke sende brillene direkte til eieren, men går heller gjennom internasjonalt hittegodsfirma som krever forhåndsbetaling og transportkostnader.

SAVNET: En Dinside-leser glemte igjen solbrillene sine på hotell i Hellas, og nå må han punge ut for å få dem sendt hjem til Norge. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix.
SAVNET: En Dinside-leser glemte igjen solbrillene sine på hotell i Hellas, og nå må han punge ut for å få dem sendt hjem til Norge. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hans (50) fra Horten var nylig på ferietur til Kreta i Hellas, og der klarte han å glemme igjen et par solbriller. Han fikk bekreftet allerede dagen etter hjemreisen at hotellet hadde funnet brillene og gitt dem til Apollos kontor, som er reisebyrået han brukte.

- Apollo ville, derimot, ikke sende meg brillene direkte, men henviste meg heller til Lost & Found International, som i sin tur krever en urimelig sum for sende dem tilbake til meg, sier Hans til Dinside.no.

Først måtte han betale fem euro for å registrere saken hos Lost & Found. Deretter fikk han følgende svar fra hittegodsfirmaet: «Du har mulighet til å få tilbake briller med kurértransport (DHL) etter at du først har betalt kostnadene for transport og undersøkelse, 125,03 EUR, til vår konto før forfallsdato».

Det vil si at Hans må punge ut drøyt 1360 kroner for å få solbrillene tilbake.

Så mye koster returen av hittegodset

På nettsiden sin skriver Lost & Found at de tar seg av hittegods som er gjenglemt i offentlige lokaler eller lokaler tilhørende bedrifter de samarbeider med. Hvis hittegodset er mistet andre steder enn hos en av samarbeidspartnerne deres, anbefaler de at du henvender deg til et annet hittegodsfirma.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer