Happy buddhas i Shanghai

BILDESPESIAL: Orientalsk kjærlighet, skyskrapere og gourmetmat. Det er enkelt å være happy buddha i Shanghai.

Publisert
Sist oppdatert

Den uregistrerte innflyttingen gjør at ingen vet nøyaktig hvor mange innbyggere Kinas største by, Shanghai, har. Man anslår at selve byen huser åtte millioner mennesker, men at med alle forsteder vil så mange som 16 millioner mennesker ha tilknytning til byen.

Se bildene:Snapshots fra Shanghai

Shanghaiet?

Shanghai er Øst-Asias største havneby. Det gamle uttrykket shanghaiet kommer fra de riktige gamle dager da byen var et attraktivt sted for sjømenn. Kapteinene hadde et svare strev med å få mannskap og dermed fant man følgende geniale løsning: Man så seg ut passende karer, dopet dem ned og når de våknet var de langt ute på havet. I dag lar man seg shanghaie høyst frivillig, det er nemlig en høyst besnærende by man møter når man kjører fra den internasjonale flyplassen og inn til sentrum. Motorveien slynger seg i fem etasjer, tv-tårnene glitrer i Las Vegas-stil, og her og der selger pyjamaskledte koner fra bygda fritert tofu og litchi fra fortausboder. Limoene breier seg mellom syklister i Mao-dress, og de kinesiske hilse- og bukkeritualene brukes like ofte som franske kinnkyss. Og på jazzbaren på Peace Hotel spiller kineserne Buena Vista Social Clubs Dos gardenias. Det er enkelt å la seg shanghaie når man først har landet på Planet Shanghai.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer