Leie av hytte i vinterferien:

– Har aldri opplevd maken

Nordmenn betaler 110 000 kroner for å leie hytte i én uke.

DRA TIL FJELLS: Nordmenn vil gjerne reise - og velger gjerne hyttetur til fjells fremfor sydenturer i vinter. Foto: Odd Roar Lange
DRA TIL FJELLS: Nordmenn vil gjerne reise - og velger gjerne hyttetur til fjells fremfor sydenturer i vinter. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sydenturer og storbyferier ser ut til å glippe for mange ved starten av 2022. Men reise- og ferieglade nordmenn sitter ikke hjemme av den grunn. Nå er det rekordhøyt trykk for å få leie hytter i vinterfjellet.

Og vil du sikre deg en attraktiv fjellhytte i vinterferien (uke 8 og 9) eller påskeferien (uke 15) så begynner det virkelig å haste. Mange av de beste hyttene er for lengst utleid.

Rekordpris

– Vi får tilbakemelding fra hytteutleiere om at etterspørselen er så stor at de kunne ha leid ut hytta si fire ganger samme uke, dersom de skulle klare å dekke behovet fra kundene, sier kommersiell direktør Terje Berge i Finn Reise.

– Vi ser også at folks betalingsvilje og -evne har endret seg. Nordmenn er villig til å betale mye for den rette hytta. Sist sommer opplevde vi at det nærmest var tomt for hytter til leie, og selv en hytte til 110 000 kroner per uke ble leid ut fem uker på rad. Noe slikt har vi aldri sett maken til, sier Berge.

Fjell og fjord

I sommermånedene er det et rush etter å få leid hytter ved sjøen, der Sørlandet er det heteste markedet. Mens det i kalde vintermåneder er hytter på fjellet som er de heteste objektene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.