Passkrisa:

Har aldri skjedd før

Nærmere 250 000 får spesielt spørsmål fra politiet via sms

SMS-VARSEL: Nærmere en kvart million nordmenn får snart sms fordi de har bestilt time til passbestilling før sommeren. Foto: Odd Roar Lange
SMS-VARSEL: Nærmere en kvart million nordmenn får snart sms fordi de har bestilt time til passbestilling før sommeren. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nervene er i høyspenn hos mange nordmenn som trenger pass før årets utenlandsferie. Problemer med å finne ledig time for passbestilling, samt flere uker lang ventetid før man får passet i postkassa, har skapt store vansker for mange.

Du får sms

- I løpet av de nærmeste dagene får mellom 200 000 og 250 000 nordmenn en sms fra politiet. Meldingen sendes til de som har bestilt time hvor de får en oppfordring til å ikke møte opp til timen for å søke om pass eller id-kort dersom de ikke trenger pass eller id-kort nå, sier seksjonssjef Arne Isak Tveitan, ved PF-ID-seksjonen i Politidirektoratet til DinSide.

- Det er mange som har time og som kanskje ikke trenger pass eller id-kort i sommer, eller kanskje har dobbeltbooket «for sikkerhet skyld». Vi ønsker å få frigjort disse timene slik at flere som har behov for reisedokumenter i sommer får det, fortsetter Tveitan.

Stort bestillingstrykk

Mottakerne av sms-en vil også få varsel om at de bare kan bestille pass eller id-kort akkurat nå.

- Blant annet har denne ordningen ved at man bare kan få enten pass eller id-kort, redusert etterspørselen med omtrent 165 000 dokumenter. Men det er mangelen på passbøker og id-kort før de blir personalisert som er utfordringen akkurat nå, sier Arne Isak Tveitan.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.