Har de fineste strendene i Europa

Ayia Napa på topp i TripAdvisors kåring av beste strender.

VANNSPORT: I Ayia Napa fins det flere strender for de aktive. Foto: Bilde fra TripAdvisor
VANNSPORT: I Ayia Napa fins det flere strender for de aktive. Foto: Bilde fra TripAdvisor Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ayia Napa hadde lenge et dårlig rykte på seg for sitt utsvevende natteliv, men dette begynner å bli noen år siden.

Skal vi tro TripAdvisors brukere, er det gode grunner til å reise til den kypriotiske byen, også for den som ønsker andre ting enn høy partyfaktor. De har nemlig kåret Ayia Napas strender til de beste i Europa.

Flere "Blue Flag"-strender

Ayia Napa skal ha flere fine sandstrender, deriblant den 500 meter lange Nissi Beach som har krystallklart vann og skal være ypperlig for vannsport.

Dessuten er dette en av hele 14 strender i Ayia Napa som kvalifiserer som Blue Flag-strender. Blue Flag er en kvalitetsordning som stiller krav til blant annet vannkvalitet, miljø og sikkerhet på strendene.

Også på tredjeplass i kåringen over Europas beste strender finner vi et kypriotisk sted, nærmere bestemt Protaras. Er du av den roligere typen kan dette stedet være verdt et besøk, siden det skal være langt mer laid back enn Ayia Napa. Også en av disse strendene kvalifiserer som Blue Flag-strand.

Frister det å besøke Europas beste strender i sommer, kan du fortsatt få restplasser til det kypriotiske feriemålet.

Les også: Disse solkremene bør du holde deg unna

Fine strender i Hellas

Også Hellas kvalifiserer til å ha blant Europas beste strender ifølge TripAdvisor, kanskje ikke uten grunn. Hele 387 av landets strender kvalifiserer som Blue Flag-strender.

Det er strendene i Skiathos som kommer best ut i denne kåringen, de havner helt oppe på andreplass. Og den relativt lille øya skal ha hele 60 strender å vise til. Mykonos kommer på fjerdeplass med sine rolige strender i nord, og mer livlige strender i sør, der man kan ri på hester, stå på vannski og drive med en rekke andre strandaktiviteter.

Det fins noen ledige restplasser også til Skiathos, men prisnivået på reisene er noe høyere enn hvis du reiser til Kypros.

Høyt opp på listen over de beste strendene i Europa kommer dessuten land som Storbritannia, Spania og Italia. Her kan du sjekke ut den fullstendige oversikten over Europas 25 beste strender.

Les også: På ferie til Hellas i sommer? Da bør du ta noen ekstra forholdsregler

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer