Har doblet salget

To land utfordrer Spania og Hellas.

SOL OG VARME: Alanya i Tyrkia er et populært reisemål for nordmenn. Foto: Shutterstock editorial
SOL OG VARME: Alanya i Tyrkia er et populært reisemål for nordmenn. Foto: Shutterstock editorial Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Svak kronekurs mot euroen ser ikke ut til å sette en demper på reiselysten til nordmenn, og charterselskapene kan melde om gode bookingtall til feriefavoritter som Spania, Kreta og Hellas.

Samtidig er det også flere som vurderer rimeligere destinasjoner for årets sommerferie og styrer dermed unna land som bruker euro.

Kraftig økning

Nettportalen Restplass.no melder om kraftig økning i bestillinger til blant annet Tyrkia og Bulgaria. I disse to landene er det henholdsvis valutaene lira og lev som gjelder.

- Dette er land der den norske kronen fremdeles står forholdsvis sterkt, så det er ikke så rart at flere ser den veien nå. Pakketurer er spesielt populære nå, fordi de gir mer forutsigbare utgifter og bedre sikkerhetsgarantier dersom det skjer noe, sier Hans Christian Birkeland, daglig leder i Restplass.no, i en pressemelding.

De siste ukene har bestillingene til Tyrkia doblet seg, og Restplass kan melde om at landet øker mest blant alle sommerdestinasjoner. Samtidig har bestillingene til Bulgaria økt med 50 prosent.

Spania er fortsatt reisemål nummer én for nordmenn denne sommeren, etterfulgt av Hellas, Italia og Tyrkia, ifølge tall fra Restplass.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer