Har du husket ekstra lyspærer?

Trafikkreglene i Europa er ikke alltid like intuitive.

Glatte veier er ikke akkurat det største problemet som møter deg når du kjører nedover Europa midt i juli, men veiene kan fort bli glatte i overført betydning hvis du ikke kjenner de lokale trafikkreglene.
Glatte veier er ikke akkurat det største problemet som møter deg når du kjører nedover Europa midt i juli, men veiene kan fort bli glatte i overført betydning hvis du ikke kjenner de lokale trafikkreglene. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste vet forhåpentligvis at hvis du skal kjøre bil i Storbritannia skal den befinne seg i venstre fil. Hvis noen mot formodning ikke vet det, kan du være sikker på at vedkommende finner ut av det ganske raskt.

Det er likevel ikke alle europeiske trafikkregler som er like åpenbare. Vi har trålet oss gjennom deler av det britiske firmaet The Automobile Association Limiteds (AA) oversikt over hva du bør passe på når du for eksempel reiser til Italia, Spania eller Tyrkia - og noe av det vi fant er ganske overraskende.

Bro, bro, brille

Hvis en beveger seg nedover kontinentet finnes det mange regler som er felles for de ulike landene. At en blir bøtelagt på stedet for trafikkforseelser er noe en må forvente de fleste steder, og skulle du av en eller annen grunn kjøre med mer enn 0.5 i promille vil du behandlet strengt uansett hvor du befinner deg.

Men hva hvis du kjører med briller og har glemt et reservepar? Det kan du faktisk også bli bøtelagt for!

Nedenfor finner du et lite utvalg mer eller mindre kuriøse trafikkregler fra utvalgte land. Først ut er kanskje det mest kuriøse av dem alle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer