Har du valgt riktig feriested?

Se hvor du får mest for lommepengene.

DYREST I DANMARK: Idylliske Fanø i Danmark kommer ut som dyreste feriedestinasjon i den ferske feriekostnadsundersøkelsen. Foto: Kristin Sørdal
DYREST I DANMARK: Idylliske Fanø i Danmark kommer ut som dyreste feriedestinasjon i den ferske feriekostnadsundersøkelsen. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Idylliske Fanø i Danmark, som du kan se bilde fra øverst på siden, kommer ut på jumboplass i en tysk feriekostnadsundersøkelse. Danmark har avløst Frankrike som dyrest, og det er altså her du må ha det største lommepengebudsjettet.

BILLIGST: Datca i Tyrkia er aller billigst når det kommer til typiske strandferieutgifter. Foto: ADAC
BILLIGST: Datca i Tyrkia er aller billigst når det kommer til typiske strandferieutgifter. Foto: ADAC Vis mer


På topp, og altså billigst på feriekostnader som aktiviteter, spise- og drikkekostnader, solkrem osv, er Datca i Tyrkia. Datca ligger på Den doriske halvøy, cirka syv mil vest for Marmaris.

Billigste ferieland gjennomsnittlig sett, er Bulgaria.

Norske feriefavoritter

Tradisjonelt sett er Hellas, Spania og Tyrkia store destinasjoner for norske sommerferieturister på chartertur. Ifølge ferieundersøkelsen fra Statistisk sentralbyrå, er Danmark det tredje mest populære ferielandet for nordmenn, etter Sverige på førsteplass og Spania på andreplass. Videre kommer Storbritannia, Italia, Tyskland, Hellas, Frankrike, Tyrkia og USA.


Dette er prissjekket

Den tyske bilistorganisasjonen ADAC gjør hvert år en undersøkelse på feriskostnader ved 50 populære feriesteder i ti land. Dette er kostnader som ofte berører en typisk turist, som pris på solkrem, leie av solseng, mat, drikke og andre kostnader for typiske strandturister.

Flip-flops til hele familien, snorkelsett til ungene, solkrem, strandstoler i to uker, kaffe til far og øl til mor - det kan fort dra på seg kostnader i løpet av ferien, og når vi vet at prisen for en øl varierer fra 0,77 euro (6 kroner) på Goldstrand i Bulgaria til 6,17 euro (48 norske kroner) ved Hvide Sande i Danmark, skjønner vi at mange bekker små gjør en ganske stor å. Du kan få åtte øl i Bulgaria, for samme prisen av én i Danmark.

Bulgaria og Tyrkia billigst

Nedenfor kan du se de ulike feriestedene i rangert rekkefølge, med den billigste destinasjonen øverst og den dyreste nederst. Som du kan se, kan prisnivået variere også innad i de ulike landene, men ADAC har også gjort en rangering på det gjennomsnittlige kostnadsnivået for hvert land.

Her kommer Bulgaria ut som billigst, fulgt av Tyrkia, Spania, Hellas, Kroatia, Tyskland, Italia, Frankrike, Nederland og altså Danmark som aller dyrest.

I forhold til det norske reisemønsteret, ser vi at den tyske undersøkelsen gjerne skulle hatt informasjon om prisnivået i Sverige og Storbritannia. Senest i april skrev vi om britisk pund og amerikansk dollar på billigsalg.

Nesten dobbelt så dyrt

ADACs varekurv med 34 produkter og tjenester for en familie på fire med to barn, kostet i Bulgaria gjennomsnittlig 131 euro (1.020 kroner). I Danmark må familien ut med 206 euro (1.603,50 kroner) for den samme varekurven. Dyrest er det på idylliske Fanø, her må familinen ut med 217 euro (1.689 kroner). Aller billigst er badebyen Dacta på den sydtyrkiske kysten Agais - der koster den samme kurven kun 121 euro (942 kroner). En solkrem som koster 4,79 euro (37 kroner) ved Zingst ved Østersjøkysten (Tyskland), koster 24,88 euro (194 kroner) i franske Jean-de-Monts.

Merk deg at den norske krona nå står sterkt mot den danske, 100 danske kroner koster 104,4 norske kroner. 1 euro er 7,78 norske kroner.

Strandreisemål: Fra billigst til dyrest:

  1. Datca, Tyrkia
  2. Sveti Konstantin, Bulgaria
  3. Goldstrand, Bulgaria
  4. Albena, Bulgaria
  5. Obzor, Bulgaria

  6. Puerto de la Cruz (Tenerife), Spania
  7. Faliraki (Rhodos), Hellas
  8. Belek, Tyrkia
  9. Side, Tyrkia
  10. Sonnenstrand, Bulgaria

  11. El Arenal (Mallorca), Spania
  12. Alicante, Spania
  13. Dassia (Korfu), Hellas
  14. Omis, Kroatia
  15. Agios Nikolaos (Kreta), Hellas

  16. Bodrum, Tyrkia
  17. Morro Jable (Fuerteventura), Spania
  18. Kemer, Tyrkia
  19. Kos (Kos), Hellas
  20. Peniscola, Spania

  21. Fehmarn, Tyskland
  22. Borkum, Tyskland
  23. Six-Fours.les-Plages, Frankrike
  24. Vlissingen, Nederland
  25. Caorle, Italia

  26. Baska (Krk), Kroatia
  27. Umag, Kroatia
  28. Kallithea (Kassandra), Hellas
  29. Imperia, Italia
  30. Le Grau-du-Roi, Frankrike

  31. Lopar (Rab), Kroatia
  32. Cattolica, Italia
  33. Timmendorfer Strand, Tyskland
  34. Zingst, Tyskland
  35. Biscarosse-Plage, Frankrike

  36. Langeoog, Tyskland
  37. Alassio, Italia
  38. Zandvoort, Nederland
  39. Saint-Jean-de-Monts, Frankrike
  40. Cesenatico, Italia

  41. Calvi (korsika), Frankrike
  42. Bol (Brac), Kroatia
  43. Renesse, Nederland
  44. Domburg, Nederland
  45. Vejers Strand, Danmark

  46. Rømø, Danmark
  47. Bergen aan Zee, Nederland
  48. Hvide Sande, Danmark
  49. Henne Strand, Danmark
  50. Fanø, Danmark

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer