Har du valgt riktig feriested?

Se hvor du får mest for lommepengene.

DYREST I DANMARK: Idylliske Fanø i Danmark kommer ut som dyreste feriedestinasjon i den ferske feriekostnadsundersøkelsen. Foto: Kristin Sørdal
DYREST I DANMARK: Idylliske Fanø i Danmark kommer ut som dyreste feriedestinasjon i den ferske feriekostnadsundersøkelsen. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Idylliske Fanø i Danmark, som du kan se bilde fra øverst på siden, kommer ut på jumboplass i en tysk feriekostnadsundersøkelse. Danmark har avløst Frankrike som dyrest, og det er altså her du må ha det største lommepengebudsjettet.

På topp, og altså billigst på feriekostnader som aktiviteter, spise- og drikkekostnader, solkrem osv, er Datca i Tyrkia. Datca ligger på Den doriske halvøy, cirka syv mil vest for Marmaris.

Billigste ferieland gjennomsnittlig sett, er Bulgaria.

Dette er prissjekket

Den tyske bilistorganisasjonen ADAC gjør hvert år en undersøkelse på feriskostnader ved 50 populære feriesteder i ti land. Dette er kostnader som ofte berører en typisk turist, som pris på solkrem, leie av solseng, mat, drikke og andre kostnader for typiske strandturister.

Flip-flops til hele familien, snorkelsett til ungene, solkrem, strandstoler i to uker, kaffe til far og øl til mor - det kan fort dra på seg kostnader i løpet av ferien, og når vi vet at prisen for en øl varierer fra 0,77 euro (6 kroner) på Goldstrand i Bulgaria til 6,17 euro (48 norske kroner) ved Hvide Sande i Danmark, skjønner vi at mange bekker små gjør en ganske stor å. Du kan få åtte øl i Bulgaria, for samme prisen av én i Danmark.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer