Har eksplodert

Reisegigant melder om dobling.

KLASSISK: Folk går for den klassiske sydenferien. Foto: NTB
KLASSISK: Folk går for den klassiske sydenferien. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forbindelse med coronapandemien ser en reiseklassiker ut til å ha fått sin renesanse, om vi skal tro en undersøkelse utført av reisebyrågiganten Ticket.

Trygt og enkelt

Vi snakker om den tradisjonelle charter-ferien der man bestiller alt på forhånd. Ifølge denne undersøkelsen har denne reiseformen doblet seg i løpet av de siste årene.

Flysmart24 skriver at vi etter to år med kompliserte regler og restriksjoner nå lengter etter trygge og ukompliserte reiser til kjente ferieklassikere nærmere hjemme.

- Trenden er drevet av at charterselskapene, flyselskapene og andre reiseselskaper flytter kapasiteten til nærområdet: Dessuten har de høye drivstoffprisene gjort langreisene dyrere. I 2022 har derfor reisemål innen Europa ligget på topp, med Spania som vinner, sier markeds- og administrasjonssjef Ellen Wolff Andresen til nettstedet.

Hun peker på at mange nå har oppdaget tryggheten ved å kjøpe charterferie, og peker på at den garanterer hjelp dersom noe skulle inntreffe.

Forutsigbart

Også trangere økonomiske tider spiller inn når folk nå velger pakkereiser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer