Har eksplodert

Reisegigant melder om dobling.

KLASSISK: Folk går for den klassiske sydenferien. Foto: NTB
KLASSISK: Folk går for den klassiske sydenferien. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forbindelse med coronapandemien ser en reiseklassiker ut til å ha fått sin renesanse, om vi skal tro en undersøkelse utført av reisebyrågiganten Ticket.

Trygt og enkelt

Vi snakker om den tradisjonelle charter-ferien der man bestiller alt på forhånd. Ifølge denne undersøkelsen har denne reiseformen doblet seg i løpet av de siste årene.

Flysmart24 skriver at vi etter to år med kompliserte regler og restriksjoner nå lengter etter trygge og ukompliserte reiser til kjente ferieklassikere nærmere hjemme.

SKADEDYR: Disse tipsene bør du følge om du vil unngå å ta med deg veggedyr hjem fra ferien. Video: Embla Hjort-Larsen / Norsk Hussopp Forsikring. Vis mer

- Trenden er drevet av at charterselskapene, flyselskapene og andre reiseselskaper flytter kapasiteten til nærområdet: Dessuten har de høye drivstoffprisene gjort langreisene dyrere. I 2022 har derfor reisemål innen Europa ligget på topp, med Spania som vinner, sier markeds- og administrasjonssjef Ellen Wolff Andresen til nettstedet.

Hun peker på at mange nå har oppdaget tryggheten ved å kjøpe charterferie, og peker på at den garanterer hjelp dersom noe skulle inntreffe.

Forutsigbart

Også trangere økonomiske tider spiller inn når folk nå velger pakkereiser.

- Mange har stram økonomi, så nå handler det i langt større grad om et forutsigbart reisebudsjett, sa daglig leder i Reisegiganten (som driver restplass.no), Christian Birkeland til DinSide i fjor høst.

De kunne melde om nesten 50 prosent økning i bestillinger av såkalt «all inclusive fra og med mai og til og med oktober.

Også TUI kunne melde om det samme.

- I høst har vi sett en tydelig vekst i etterspørselen etter hoteller som tilbyr «all-inclusive», sa kommunikasjonsjef Nora Aspengren, i en pressemelding.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer