Regler for flyreiser og munnbind i jula 2021:

– Har en bønn

Oslo lufthavn ber publikum innstendig om å overholde reglene i jula.

PÅ MED MUNNBIND IGJEN: Nå skal både passasjer og ansatte i flyselskapene og på flyplassen bruke munnbind. Foto: Odd Roar Lange
PÅ MED MUNNBIND IGJEN: Nå skal både passasjer og ansatte i flyselskapene og på flyplassen bruke munnbind. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er klart for det store julerushet ved norske flyplasser. Og mange passasjerer lurer på om kravet om munnbind gjeninnføres etter at det ble obligatorisk for flypassasjerer i oktober?

TIPS: Slik får du signatur på Iphonen din uten å printe ut dokumentet først. Lettere blir det ikke. Video: Malin Ridder-Nielsen Janssen. Vis mer

Felles regler

– Vi følger nasjonale og lokale forskrifter som sier at det er påbudt å bruke munnbind på kollektivtransport, i taxi, i butikker og på kjøpesentre og innendørs stasjonsområder, der det ikke er mulig å holde avstand, sier Harald Nygaard Kvam, kommunikasjonssjef ved Oslo lufthavn, og fortsetter:

– Derfor har vi en bønn til alle reisende om å at de bruker munnbind.

Flyplassansatte

Påbudet gjelder også for ansatte med mindre det er tatt i bruk fysiske barrierer.

– I tillegg har vi tydelige meldinger på skjermer og høyttalere, der vi ber reisende bruke munnbind. Også Avinor sine ansatte skal bruke munnbind der det er påkrevet, i alle situasjoner, sier kommunikasjonssjefen, som har en oppfordring til alle som skal reise med fly i jula:

– Vi har en generell anbefaling om at alle reisende setter seg inn i og følger myndighetenes råd og regler, avslutter Harald Nygaard Kvam.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer