Regler for flyreiser og munnbind i jula 2021:

– Har en bønn

Oslo lufthavn ber publikum innstendig om å overholde reglene i jula.

PÅ MED MUNNBIND IGJEN: Nå skal både passasjer og ansatte i flyselskapene og på flyplassen bruke munnbind. Foto: Odd Roar Lange
PÅ MED MUNNBIND IGJEN: Nå skal både passasjer og ansatte i flyselskapene og på flyplassen bruke munnbind. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er klart for det store julerushet ved norske flyplasser. Og mange passasjerer lurer på om kravet om munnbind gjeninnføres etter at det ble obligatorisk for flypassasjerer i oktober?

Felles regler

– Vi følger nasjonale og lokale forskrifter som sier at det er påbudt å bruke munnbind på kollektivtransport, i taxi, i butikker og på kjøpesentre og innendørs stasjonsområder, der det ikke er mulig å holde avstand, sier Harald Nygaard Kvam, kommunikasjonssjef ved Oslo lufthavn, og fortsetter:

– Derfor har vi en bønn til alle reisende om å at de bruker munnbind.

Flyplassansatte

Påbudet gjelder også for ansatte med mindre det er tatt i bruk fysiske barrierer.

– I tillegg har vi tydelige meldinger på skjermer og høyttalere, der vi ber reisende bruke munnbind. Også Avinor sine ansatte skal bruke munnbind der det er påkrevet, i alle situasjoner, sier kommunikasjonssjefen, som har en oppfordring til alle som skal reise med fly i jula:

– Vi har en generell anbefaling om at alle reisende setter seg inn i og følger myndighetenes råd og regler, avslutter Harald Nygaard Kvam.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.