Har gitt opp håpet

Folk er lei av den norske sommeren.

RØMMER HIT: Mallorca er populært om dagen. Foto: Shutterstock
RØMMER HIT: Mallorca er populært om dagen. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert

Det ser ut til at nordmenn nå har gitt opp håpet om at sommeren kommer tilbake, melder reiseoperatøren TUI. De kan forteller at bestillinger for reiser i september økte med 40 prosent sist uke.

- Det er nok en del som har sittet på gjerdet og ventet på at sommeren skal komme tilbake, men nå ser det jo ikke ut til at det vil skje. Dette kombinert med veldig gode priser, gjør at mange ser sitt snitt til å reise en ekstra tur i september. Mallorca, Kreta og Rhodos er veldig populært akkurat nå, sier kommunikasjonssjef, Anne Mørk-Løwengreen i en pressemelding.

Opp med armlenet: De to armlenene til midtsetet er lett å løfte opp. Men visste du at det også er mulig å åpne det som går ut mot midtgangen? Video: Bim Zachrisson Totland Vis mer

Interessen for reiser til sol og bad-destinasjoner generelt er veldig stor. Den er også mer målrettet. Det vil si at man er raskere til å bestille, fordi man vet hvor man vil reise på forhånd.

- Vi har sett den samme tendensen de siste ukene, og den bare fortsetter å bli sterkere. Reisene forsvinner ut i høyt tempo, men det er fremdeles mange gode kupp igjen i september, forteller hun og legger til at Mallorca stikker seg ut.

Også konkurrenten Apollo ser samme trend. Kommunikasjonssjef Beatriz Rivera forteller at de for tre uker siden hadde en salgsøkning på 25 prosent, og at de nå har en økning på 30 prosent mot de to foregående ukene.

- Det er mange som bestiller høstturer nå. Både i september og til høstferien, forteller hun til DinSide.

- Det er nok de som håpet på en fin norsk sommer, som nå kjøper seg tur. De har nok innsett at høsten har kommet, og at vi kanskje ikke ser sola igjen før til våren.

Også Ving merker at folk er reisehungrige om dagen. Kommunikasjonssjef Marie-Anne Zachrisson forteller at de har lagt opp til en god økning i år, og at dette er som forventet.

- Det var for få reiser på markedet i fjor, og mange som nok ikke kom seg avgårde. Nå er vi snart tilbake på nivået vi hadde før pandemien, forteller hun.

Det samme gjelder vintermånedene, der det også meldes om økning, og Zachrisson kan konstatere at reiselysten er stor blant nordmenn.

Hos dem er det Kanariøyene som stikker seg ut som ekstra populært nå.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer