Har samme leverandør

Dyreparken i Kristiansand er i tett dialog med selskapet.

KRISTIANSTAND: Dyreparken forteller til DinSide at de er i tett dialog med leverandøren. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
KRISTIANSTAND: Dyreparken forteller til DinSide at de er i tett dialog med leverandøren. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Én person omkom og ni er sendt til sykehus med skader etter at en vogn på berg-og-dal-baner Jetline sporet av.

Dyreparken i Kristiansand forteller til DinSide at de har en ny attraksjon, som ennå ikke er åpnet for publikum, fra samme leverandør som berg-og-dal-banen Jetline som sporet av i Gröna Lund i Stockholm søndag.

Sverige: Berg-og-dal-bane løsnet - én død. Video: Expressen Vis mer

- Det er et tårn som heiser folk opp og ned. Denne installasjonen er ennå ikke åpent for gjester. Vi følger saken og er i tett dialog med leverandør, sier markedsdirektør Anniken Bjørnstad Schjøtt til DinSide.

Dyreparken holder parken åpent som vanlig.

Svært strengt på Tusenfryd

Til DinSide sier administrerende direktør i Tusenfryd Bjørn Håvard Solli at de ikke har noe grunnlag for å stenge sine berg-og-dal-baner.

- Nei, vi har ingen innretninger som er levert av denne produsenten, sier Solli, og utdyper:

- Vi kan naturlig nok ikke spekulere i årssakssammenheng i følge med den tragiske ulykken i Sverige, men forholder oss til at vi har et svært strengt kontrollregime med våre innretninger på Tusenfryd.

- Trygt å kjøre karuseller

Solli sier de i Norge har krav til uavhengig kontroll én gang i året, men at de i Tusenfryd gjennomfører to ganger i året.

- Vi vil fortsette å gjøre det vi skal gjøre og oppretteholder gode sikkerhetsrutiner, sier han til Dinside.

- Hva vil dere si til nordmenn som kanskje nå har blitt ekstra nervøse for å ta turen til Tusenfryd? Er det trygt å ta berg-og-dalbanene deres?

- Vi har forståelse for at en slik tragisk hendelse naturlig nok gjør noen mer nervøse. Men, på bakgrunn av det kontrollsystemet som vi har mener vi det er trygt å kjøre karuseller i Tusenfryd.

- Trist

Kongeparken bekrefter også overfor DinSide at de holder åpent som normalt.

Kongeparken eies av Lund Gruppen, som også eier Lunds Tivoli.

Tusenfryd-nyheten «Storm - the dragon legend» er ikke for pingler. Video: Rød Løper Vis mer

Pressekontakt Aasmund Lund forteller at de ikke har berg-og-dal-baner fra denne produsenten, og dermed ikke stenger noen av sine attraksjoner. Han er klar på at slike ting bare ikke skal skje.

Han forteller videre at det er strenge regler for tilsyn og vedlikehold i Norge, med både daglige, ukentlige og månedlige kontroller.

- Vi har også tredjepartskontroller hos oss, sier han og fortsetter.

- Slike hendeleser er ekstremt trist. Våre varmeste tanker går til familie til alle pårørende og alle ansatte på Grøna Lund, sier han.

Følger ordinære prosedyrer

Også Hunderfossen Eventyrpark holder åpent som vanlig. De har ingen attraksjoner fra den aktuelle produsenten, men konsernsjef Per Arne Slapø forteller at de har tatt kontakt med Statens jernbanetilsyn som er fagmyndighet på dette i Norge for å høre om de har råd eller informasjon til dem som kan være relevant i denne saken.

Den samme henvendelsen har de gjort til sine leverandører.

- Vi følger våre ordinære prosedyrer, og jobber nå med å forstå det som har skjedd, opplyser han.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer