Vinterferie:

Har skutt i været

Skal du leie billig hytte i vinterferien, er dette det smarte trikset.

LUKSUS TIL FJELLS: Har du 120 000 kroner så kan du leie denne luksusleiligheten på Geilo i vinterferien. Foto. Vestlia Resort
LUKSUS TIL FJELLS: Har du 120 000 kroner så kan du leie denne luksusleiligheten på Geilo i vinterferien. Foto. Vestlia Resort Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vinterferieukene er rett rundt hjørnet. Og ikke før danskene har avsluttet sin hovedvinterferie i uke sju, så reiser tusenvis av nordmenn til fjells for å få en smak av skikkelig vinter.

Har du ikke leid hytte, eller mangler du venner du kan spørre om å få låne hytta til, da er mange muligheter for uke åtte og ni allerede borte.

Men det finnes håp. Til og med et lite kupp.

Det gjør det også hvis du vil leie en penthouseleilighet til 120 000.

Mer om det litt seinere.

Rekordstart

- Det har vært en fantastisk start på 2023 med rekordtrafikk på jakten etter feriehus, sier kommersiell direktør, Terje Berge i Finn Reise til DinSide.

Men for dem som håpet på et prisfall etter fjorårets prisøkning, så kommer Berge med dårlig nytt:

- Prisene har økt ca. 20 prosent på de store populære fjell destinasjonene som Trysil, Hemsedal og Hovden.

Er du på jakt etter et kupp? Da bør du kontakte utleieren direkte.

- Man kan ofte diskutere pris direkte med utleier, så det kan ikke skade å ringe utleier direkte, foreslår Terje Berge.

Restplasser

Vær også klar over at de store utleiestedene opererer med restplasser. De kan ha fått inn avbestillinger i siste liten. Eller det kan være objekt som ikke er de mest attraktive.

Det kan kanskje sies om den eksklusive penthouseleiligheten på Vestlia Resort på Geilo. Den er på hele 200 kvadratmeder. Her finner du tre soverom med dobbeltseng og hvert sitt baderom, badstue samt en svært romslig stue med romslige sofaer, spisebord for tolv personer samt fullt utstyrt kjøkken. For denne må du bla opp 120 000 for et vinterferieopphold.

DYREST: Vestlia Resort på Geilo har vinterferiens dyreste leilighet. Men har også en rekke rimeligere alternativer. Foto: Odd Roar Lange
DYREST: Vestlia Resort på Geilo har vinterferiens dyreste leilighet. Men har også en rekke rimeligere alternativer. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

Men Helen Møgster på Geilo Booking har også tilbud langt unna denne prisen.

Billige hytter

Per nå ser vi ikke antydninger til at nordmenns trangere økonomi slår negativt ut hos oss. Vi har hatt godt besøk av nordmenn så langt i sesongen, og også godt booket for vinterferie ukene.

Det begynner å fylles opp godt, men det skal være mulig å fortsatt finne plass de to neste ukene.

Og, kanskje overraskende for mange:

Billigst er ledig

- Det er mest de rimelige enhetene som er igjen nå, og noen få av de dyre. Man kan få leie ei hytte for fire personer for eksempel søndag – søndag i uke åtte eller ni for 5600 kroner.

Trysil melder om 95 prosent utsolgt. Mens kommunikasjonsansvarlig Veslemøy Eineteig Wedum i Kvitfjell og Hafjell sier dette:

- Uke åtte har noe ledig i både Hafjell og Kvitfjell enda. Det er noen av de minste som enda står ledig og kan bookes.

Uke ni er det noe mer ledig i Hafjell enn Kvitfjell, men uke ni er det World Cup i Kvitfjell. Det er mange som vil til fjells denne helgen og se på damenes første WC i Kvitfjell, sier Wedum.

Og hun følger opp med dette om forholdene i skianleggene:

Det er fantastiske forhold i fjellene våre nå. All snøen vi har vært så heldige og få holder seg godt i løypene og fjellet, så vi kunne ikke bedt om en stort bedre vinterferie enn det vi ser nå.

Prisene varierer voldsomt fra kr 7500 for en weekend for to i Hafjell i uke åtte til sju ledige netter i Kvitfjell i uke 9 for kr 68 400.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer