Hårreisende prisforskjeller

Prisene på flyreiser har i praksis fallt de siste åra, men ikke alle greier å følge opp til enhver tid. Vi trodde jappetiden var over, men lar oss sjokkere over å finne at enkelte flyselskaper velger å tilby priser mellom Oslo og New York for mer enn 20.000 kroner.

Publisert
Sist oppdatert
Manhattan i vår? Prisene er det stort sett ikke noe å si på. 
Foto: Joakim Ophaug Foto: Joakim Ophaug
Manhattan i vår? Prisene er det stort sett ikke noe å si på.
Foto: Joakim Ophaug Foto: Joakim Ophaug Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


- Reiser til New York selger som bare det, forteller Jason Eckhoff hos Restplass.no.

- Tidligere var USA vanskeligere å selge på kort varsel enn Paris og London, men dette endrer seg. Folk er mer spontane og har større geografisk radius. Dette har også sammenheng med prisutviklingen. For tre år siden kostet en tur til Barcelona omkring 3.600 kroner - nå kommer du til New York for samme beløp.

Spar mange tusenlapper

Vi velger oss derfor to vårturer til New York i vår første pristest dette året. Turismen i byen er på full fart oppover igjen etter noen magre år, og samtidig er flyprisene gunstige. Men ikke over alt - her gjelder det å handle på riktig sted.

 • Hårreisende prisforskjeller til New York

 • Den laveste prisen vi finner er en kampanjepris hos Restplass.no. Her har de riktignok ikke ledig på vår valgte utreisedato, men om vi er fleksible får vi oss en laaang weekend i New York for 3.297 kroner. Skal vi holde oss strikt til datovalget, er det SAS selv som kan varte opp med laveste pris, 3.712 kroner. Tett bak følger Lavprisfly.no med 3.714 kroner. Gunstigst var det imidlertid for de som reiser to og som slo til på KLMs valentine-tilbud nå i februar. Frem til lørdag 21. mars kunne vi få billetter tur retur for to til 5.300 kroner. Det blir 2.650 kroner per person!

  Så blir det dyrere!

  Din mening:

  Hvilken by vil du vi skal sjekke flyprisene til neste uke? (Avsluttet)
  Roma(29%) 161
  London(24%) 133
  Lisboa(14%) 77
  Nice(14%) 76
  Madrid(12%) 68
  Stockholm(7%) 39
  Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


  Greie priser. Ikke så greit om vi sjekker kun hos British Airways. Skrekkelige 11.066 kroner i mars. Heldigvis tar de seg inn i mai, med 4.556 kroner. Finnair er testens versting. Vi tviler på at noen i det hele tatt velger å slå til på en pris som runder 20.000 kroner. De får en sjanse til over telefonen, og kan varte opp med prisavslag på 6.550 kroner, men da finner de ikke retur på vår ønskede søndagsdato - så vi må reise hjem dagen etter. Likevel er dette en pris som ikke holder mål i sammenligning med de andre i testen.

  - Kanskje du bør prøve å bestille via USA, sier en hjelpsom stemme på Finnairs bookingtelefon, og mener jeg kan spare mange tusen ekstra på det. Eneste aber er at jeg da må få billettene til en bostedsadresse i USA ...

 • Les mer om New York


 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer