Reisetips:

Harryhandel? Husk passet

Ikke glem passet når reiser til Danmark og Sverige.

GRENSEKONTROLL: Du slipper ordinær kontroll på grensa, men politiet varsler stikk-kontroller. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
GRENSEKONTROLL: Du slipper ordinær kontroll på grensa, men politiet varsler stikk-kontroller. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Publisert

Planlegger du harryhandel i Sverige eller en storbyferie i København denne høsten?

Da er det bare å glede seg over at regjeringen har besluttet å åpne alle grenseoverganger ved indre grense (Schengenområdet) til Norge. Alt er blitt enklere for de reisende og de lengste køene er fjernet.

Det vil fortsatt være passkontroll ved reiser inn og ut av Schengenområdet, så som ved reiser til Storbrittania.

Ta med passet

Selv om det er passfrihet i Norden (Norge, Sverige, Finland, Danmark og Island) er det likevel smart å ta med passet. For forholdene kan endre seg på kort varsel, ikke bare med tanke på corona, men også ved spesielle hendelser som terrortrusler.

«Når du passerer grensen, kan du bli bedt om å dokumentere at du er nordisk borger. Derfor anbefaler politiet at du har med pass, ID-kort eller gyldig førerkort på reiser mellom de nordiske landene», skriver politiet på sin nettside.

Hva med barna?

Når det gjelder barn er det, i følge politiet, disse reglene som gjelder:«Barn som reiser sammen med foreldrene sine i Norden trenger ikke egen legitimasjon. Dette gjelder så lenge de foresatte kan vise legitimasjon».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.