Julehandel:

Harryhandle? Venter kjempekøer

Dette er nye regler du må kunne før du drar til Sverige.

LANG VENTETID: Skal du på harryhandel til Sverige så må du regne med lange køer og mye venting på returen. Foto: Odd Roar Lange
LANG VENTETID: Skal du på harryhandel til Sverige så må du regne med lange køer og mye venting på returen. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Førjulshandelen er i gang for fullt. Og denne helga skal tusenvis av nordmenn krysse grensa til Sverige for å handle billig julemat og julegaver.

Men, ikke alle har fått med seg at det natt til fredag 3. desember ble innført nye og strengere innreiseregler til Norge. De kan få seg en real overraskelse når de skal tilbake til Norge. For etter bare få timer med de nye reglene ble det lange køer ved den travleste grenseovergangen, Svinesund i Viken fylke.

Og ved grensestasjonen regner de med en travel helg med kjempekøer gjennom hele helgen.

Harryhandel

Nordmenn som hadde vært på såkalt harryhandel i Nordby, Svinesund og andre steder i Sverige måtte stå i lange køer sammen med alle andre som skulle inn i Norge.

69 dager etter at det forrige gang var testing ved grensa måtte teststasjonen ved Svinesund åpnes igjen. Og de kommer i første omgang til å holde åpent i to uker. Innen den tid vil regjeringen avgjøre om den strenge grensekontrollen skal forlenges eller opphøre i denne omgang.

Dette er reglene

Alle som reiser inn til Norge må teste seg ved grensa til Norge, dette gjelder også norske borgere, uavhengig av vaksinasjonsstatus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer