Hårsbredd fra døden etter økseangrep mot piloter

Bodø (NTB): Dornierflyet fra Kato Air var bare 30 meter over havflaten da de blødende pilotene igjen klarte å få kontroll med flyet etter å ha blitt angrepet av en asylsøker med øks. Øksa var trolig smuglet om bord.

Publisert
Sist oppdatert

- Hendelsen var svært dramatisk. Vi kan bare prise oss lykkelig over at det ikke gikk verre, oppsummerer Bodøs fungerende politimester, Tone Vangen etter flydramaet ved Bodø lufthavn onsdag.

Ettersom flere opplysninger kommer fram om hendelsen på Kato Air-flyet på turen fra Narvik til Bodø, står det klarer og klarere at pilotene og de sju passasjerene bare var en hårsbredd fra døden.

30 meter

30 meter over havflaten i området Tverlandet-Saltstraumen, få kilometer fra flyplassen i Bodø, klarte pilotene å rette opp flyet og unngå den store katastrofen. Da hadde den 34 år gamle asylsøkeren sendt flyet i stup og så i spinn ved å kaste seg over flykontrollene.

For å nå fram til kontrollspakene hadde han først slått kapteinen og så styrmannen i hodet med en øks han hadde klart å smugle om bord i flyet. Mens han gjorde dette, skal han ifølge de skrekkslagne passasjerene ha ropt at han skulle få flyet til å styrte. De to pilotene fossblødde og ropte til passasjerene om hjelp. To menn skal så ha klart å overmanne 34-åringen, som nå er siktet etter straffelovens paragraf 148 for å ha forsøkt å forvolde en luftfartsulykke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer