Haute couture hotell

For å stagge behovet for den helt ultimate designeropplevelsen dukker det stadig opp nye hoteller der kjente klesdesignere har hatt mer eller mindre kontroll. Nå designer også juveléren Bvlgari hoteller - det første åpner i Milano i midten av mai. Vi har tatt en smugtitt.

Publisert
Sist oppdatert
Svart marmor fra Zimbabwe kler veggene i lobbyen.
Svart marmor fra Zimbabwe kler veggene i lobbyen. Vis mer


Det er ikke så lenge siden det var kun noen utvalgte få motehus som lanserte interiørkolleksjoner i tillegg til sine kleskolleksjoner. Nå kan du sove i Nicole Farhi sengetøy, sitte i en sofa trukket i Mulberry stoff, spise fra Versace tallerkener, drikke fra Ralph Lauren glass og sitte i en Armani sofa.

Ralph Lauren på Miami Beach, Versace på Australias Gullkyst, Salvatore Ferragamo i Firenze og Mulberry på den engelske landsbygda. Hva mer kan luksusturisten ønske seg?

Overdådig luksus

Den italienske juveléren Bvlgari har, i samarbeid med Ritz-Carlton gruppen, startet hotellkjeden Bvlgary Hotels & Resorts. Luksus, luksus og atter luksus er et gjennomgående tema, og i midten av mai åpner det første av Bvlgaris 5-stjerners luksushoteller i Milano. Andre stikkord er sedvanlige moderne design og komfort.

Bvlgari Hotel i Milano er en ren hyllest til luksusen, og er naturligvis plassert i et av byens mest fasjonable områder på Via Privata Fratelli Gabba. Bor du her er du bare få minutter unna eksklusive motegater - Via Montenapoleone og Via della Spiga - den botaniske hagen og la Scala teateret.

Rommene på Bvlgarihotellet er minimum 40 kvadratmeter. Gjennom panoramavinduer kan gjestene se ut i bakgården - eller utover Firenzes mange handlegater.
Rommene på Bvlgarihotellet er minimum 40 kvadratmeter. Gjennom panoramavinduer kan gjestene se ut i bakgården - eller utover Firenzes mange handlegater. Vis mer


Arkitektene Antonio Cittero and Partners har, i luksusens navn, brukt kun de aller mest sjeldne og eksklusive materialene: svart marmor fra Zimbabwe, Vicenza og tyrkisk aphyon, teak og vintereik. Hotellets fasade er dekket med elfenben stucco comacino i alle regnbuens farger. Den nye bygningen er bygget sammen med et staselig 1800-talls hus, og deler av det gamle huset er bevart.

Tumleplass

Det skal ikke stå på plassen på luksushotellet. Hotellrommene er minimum 40 kvadratmeter, og har alle tenkelige luksusdetaljer: Panoramavinduer, marmorbad, balkonger i teak med utsikt over bakhagen ... Fire av rommene har til og med et meditasjonshjørne der gjestene kan finne roen på japanske tatamimatter.

Bvlgaris ultraluksuriøse SPA er holdt i gull og smaragdfarger. Bak det grønne frostete glasset ved enden av svømmebassenget skjuler det seg en tyrkisk hamam
Bvlgaris ultraluksuriøse SPA er holdt i gull og smaragdfarger. Bak det grønne frostete glasset ved enden av svømmebassenget skjuler det seg en tyrkisk hamam Vis mer


Hotellets SPA-avdeling inneholder en hamam, et tyrkisk bad og et ti-meter langt svømmebasseng med mosaikkfliser som er holdt i gull og smaragdfarger.

Juveléren og luksusmanufaktøren er kjent for å gå utradisjonelle veier. Et par år tilbake var det full storm i den litterære verden da de gav den feministiske forfatteren Fay Weldon i oppdrag å skrive en bok, der firmaets navn og produkter skulle spille en sentral rolle. Boken, som opprinnelig kun skulle gis ut i et begrenset antall, ble så populær at den til slutt fant sin vei til hyllene hos bokhandlerne. Og selv om det nok var Weldon som tok det meste av støyten er det ikke fritt for at noen prøvde å gi Bvlgari en ripe eller to i lakken.

Bvlgari Hotels Prisen på herligheten? Fra 600 euro per natt (cirka 5.000 kroner).

Les mer på DinSide

Verdens dyreste hoteller
Armanihoteller for luksusturisten
Verdens hippeste hoteller
Designhotell for teknokåte
Kanariøyenes stiligste hoteller
Europas stiligste hoteller

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer