Havana, Liverpool, New Orleans og Jamaica...

New Orleans, flickor i Havana og dreadlocks i måneskinn på Jamaica. Her er flere reiser fra trubadurenes sangtekster.

Publisert
Sist oppdatert

Dreadlock rasta på Jamaica

Buffalo Soldier, Dreadlock Rasta, fighting on arrival, fighting for survival; Driven from the mainland to the heart of the Caribbean.

Buffalo Soldier, Bob Marley

Jamaicas store sønn og reggae-konge Bob Marley ligger begravet i sin fødeby, Nine Mile, på Jamaica. Han døde bare 36 år gammel, og ble begravet få meter fra sitt barndomshjem. Her ble det reist et mausoleum og et eget museum. I dag kan du se sangerens enkle soverom med hans stjerneformede gitar ved siden av sengen, samt kulehullene etter et attentatforsøk i 1976.

Siden 1991 har Bob Marleys fødselsdag, 6. februar, vært offentlig fridag på Jamaica. Fra scenen som er bygget ved mausoleet og barndomshjemmet feirer og opptrer artister for hans minne hvert år på denne dagen.

Ekstern lenke:Bob Marley Museum

Reiser du til Jamaica og oppsøker steder utenfor den verste turiststrømmen, vil du også oppdage en del snodige myter og merkverdigheter. For eksempel at jamaicanerne ikke går ut når det regner. Mer om dette leser du her.

Slik flyr du:Du kan for eksempel fly med SAS Braathens til London og videre med Air Jamaica eller British Airways til Jamaica. Ellers arrangerer Caribbean Travels AS reiser til øya.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer