Havanna: Tidsmaskinen

Dagliglivet i Havanna ligner ikke hva vi er vant til hjemme. Tempoet er lavt, bilene er eldre og markedene livligere.

Den cubanske bilparken hensetter deg 50 år tilbake i tid...
Den cubanske bilparken hensetter deg 50 år tilbake i tid... Vis mer
Publisert

HAVANNA: Den cubanske storby-atmosfæren ligner ikke på hva du opplever i andre store byer rundt om i verden. Livet går på ett vis saktere her. Ting tar tid, og det må man bare innfinne seg med. Men cubanerne er menneskevarme, og virker fornøyde selv om de lever i det vi fra vesten vil oppfatte som en annen tid, preget av dårlig råd og forfall.

Å dra til Cuba er som å tre inn i en tidsmaskin: Husene er gamle og slitte og bybildet er preget av alle de herlige 50-talls bilene som utrolig nok fortsatt ruller rundt.

Puls blant biff og bananer

Jeg bestemmer meg for å ta en tur innom et lokalt grønnsaks- og kjøttmarked. Her er det et yrende liv. Selgerne skriker til kundene. Kundene hyler tilbake, og til slutt blir man enige om prisen. Et geitehode ligger slengt på gulvet. Mannen bak kjøttdisken spør om jeg vil smake på litt skinke. Jeg tok vaksiner mot turistdiare og kolera før jeg dro, så jeg lar det stå til… Hmm, det var faktisk kjempegodt!

Sigarpushere

Utenfor markedet står det et par karer som vil selge meg noen billige sigarer. Jeg har blitt advart om at kvaliteten på slike varer ikke er god, og takker høflig nei. Sykkeldrosjen er mer enn villig til å ta meg med på tur, og jeg ber sjåføren gi full gass når jeg ser at sigarmannen er i ferd med å kaste noe etter meg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer