Hundrevis får ikke reise med Ryanair

Havnet på Ryanairs «svarteliste»

Fikk tilbake penger via kredittkort - får ikke fly før de er betalt tilbake.

SVARTELISTET: Kunder som har fått refundert billetter via kredittkortselskapet bannlyses nå hos Ryanair med mindre de betaler tilbake. Foto: Clodagh Kilcoyne/Reuters/NTB
SVARTELISTET: Kunder som har fått refundert billetter via kredittkortselskapet bannlyses nå hos Ryanair med mindre de betaler tilbake. Foto: Clodagh Kilcoyne/Reuters/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da britiske Gaynor Johnston skulle sjekke inn familien på Ryanair-flyet til Portugal, som gikk tre dager senere, ble hun stoppet.

Årsaken var nemlig at Ryanair krevde henne for drøye 400 pund (4700 kroner) for en Ibiza-tur hun avbestilte i fjor sommer på grunn av pandemien, der britiske myndigheter frarådet ikke-nødvendige turer til utlandet.

Flyturen gikk nemlig som planlagt, og billettene kunne derfor ikke avbestilles direkte via Ryanair, som flyselskapet har spesifisert i sine billettvilkår.

Johnston benyttet seg derfor av såkalt chargeback via kredittkortselskapet (American Express) for å få refundert pengene for flybilletten, altså der transaksjonen reverseres.

Dermed havnet hun på selskapets svarteliste, melder Moneysavingexpert.

– Bookingen din var ikke kvalifisert for refusjon ut fra våre vilkår og betingelser da du kjøpte billetten din. Uavhengig av om chargeback-saken blir avsluttet eller avgjort i din favør, må beløpet betales tilbake før avreise og vil ikke bli refundert, heter det seg i en e-post kvinnen har fått fra flyseskapets svindelavdeling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer