Havnet på svarteliste

På forbrukerbladets svarteliste finner man Norwegian.

SVARTELISTET: Norwegian har havnet på Råd & Röns svarteliste. Foto: NurPhoto/Shutterstock
SVARTELISTET: Norwegian har havnet på Råd & Röns svarteliste. Foto: NurPhoto/Shutterstock Vis mer
Publisert

Flyselskapet Norwegian har havnet på svartelista til det svenske forbrukerbladet Råd & Rön. Lista viser hvilke flyselskap som nekter å kompensere sine kunder, til tross for at de blir rådet til dette.

Ifølge Nettavisen, som omtalte saken først, advarer forbrukerbladet mot bedrifter som ikke følger det svenske tvisteløsningsorganet Arns beslutninger.

- Råd & Rön lister opp flere ulike saker, der Arn har anbefalt Norwegian å utbetale kundene rett i underkant av 50 000 kroner til sammen, etter forsinkelser og kanselleringer, skriver avisa.

DinSide har vært i kontakt med Norwegian som kommer med følgende kommentar:

- Norwegian følger alle Arns vedtak, bortsett fra i unntakstilfeller, der vi er uenig i den rettslige vurderingen av saken, forklarer pressekontakt Anna-Lena Nordling.

Også i 2017 havnet Norwegian på svartelista, meldte SVT.

- Man må huske på at ARN ikke er en domstol. Vi følger nemndas beslutning i ni av ti tilfeller, men når vi mener at de har gjort en helt feil vurdering, velger vi ikke å følge anbefalingene. Det kan for eksempel være streik, lyn, eller andre ting som forårsaker forsinkelser som vi selv ikke kan påvirke, uttalte Charlotte Holmbergh Jacobsson i Norwegian.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer