Engø Gård på Tjøme har fått mye oppmerksomhet for sitt overnattingstilbud og sitt kjøkken. Nå har virksomheten også fått anledning til å smykke seg med Relais Gourmands. Et merke som forteller den som besøker stedet at du her er sikret mat og servering av høy kvalitet.
Å bli opptatt i Relais Gourmands er en voldsom anerkjennelse av et spesielt godt kjøkken og hardt arbeid gjennom flere år, sier kjøkkensjef Per Hallundbæk ved Engø Gård i en pressemelding.
Celebert selskap
Totalt 154 restauranter i verden har samme betegnelse, 76 andre ligger i likhet med Engøs restaurant i tilknytning til et hotell i kjeden Relais & Chateaux. I Norge er det kun en restaurant til som får benytte seg av samme merke; Bagatelle i Oslo, restauranten som også er den eneste i Norge med to stjerner i Guide Michelin.

I Danmark er en restaurant med på denne listen; Falsled Kro. I Sverige er det i likhet med her hjemme to etablissementer som har nådd opp; Kattegat Gastronomi og Leijontornet & Victoria Hotel.
Engø Gård
Engø Gård på Tjøme åpnet etter restaurering i 2000. Hovedbygningen er fra 1845, og har tidligere vært drevet som pensjonat. Gården har fem bygninger, og restaurant i Låven. Restauranten heter Pileredet. Hotellet har 16 rom og suiter med totalt 44 sengeplasser, samt badehus med basseng, boblebad og badstue.
Relais Gourmands

Relais & Chateaux og Relais Gourmands er en frivillig kjede som står for markedsføringen av uavhengige hoteller og restauranter over hele verden. Organisasjonen har sin historie tilbake til 1954 og har i dag 469 medlemmer i 51 land. For å få bli med må man ha begrenset antall rom og stablit eierskap, og man underkastes seg anonyme og uvarslede inspeksjoner som vurderer om kvalitetskravene holdes. 5 C-er er nevnt som kvalitetskrav: courtesy - diskresjon og høflighet, charm - både interiør og eksteriør skal være sjarmerende, character - stedet må ha stil og personlighet, calm - omgivelsene skal være fredelige, cuisine - kjøkkenet må holde høy standard og gi en kulinarisk opplevelse.