Hedersmerke til Engø på Tjøme

Engø Gård er en av 77 steder i verden som får bruke betegnelsen Relais Gourmands og Relais & Chateaux. Kun en restaurant til i Norge er med i Relais Gourmands.

Per Hallundbæk, kjøkkensjef på Engø Gård. Foto: Engø Gård Foto: Engø Gård
Per Hallundbæk, kjøkkensjef på Engø Gård. Foto: Engø Gård Foto: Engø Gård Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Engø Gård på Tjøme har fått mye oppmerksomhet for sitt overnattingstilbud og sitt kjøkken. Nå har virksomheten også fått anledning til å smykke seg med Relais Gourmands. Et merke som forteller den som besøker stedet at du her er sikret mat og servering av høy kvalitet.

– Å bli opptatt i Relais Gourmands er en voldsom anerkjennelse av et spesielt godt kjøkken og hardt arbeid gjennom flere år, sier kjøkkensjef Per Hallundbæk ved Engø Gård i en pressemelding.

Celebert selskap

Totalt 154 restauranter i verden har samme betegnelse, 76 andre ligger i likhet med Engøs restaurant i tilknytning til et hotell i kjeden Relais & Chateaux. I Norge er det kun en restaurant til som får benytte seg av samme merke; Bagatelle i Oslo, restauranten som også er den eneste i Norge med to stjerner i Guide Michelin.

Fylt vaktel med finkenrødkål, og skogsopp ravioli på vinterepler,  servert på Engø Gård. Foto: Engø Gård
Fylt vaktel med finkenrødkål, og skogsopp ravioli på vinterepler, servert på Engø Gård. Foto: Engø Gård Vis mer


I Danmark er en restaurant med på denne listen; Falsled Kro. I Sverige er det i likhet med her hjemme to etablissementer som har nådd opp; Kattegat Gastronomi og Leijontornet & Victoria Hotel.

Engø Gård

Engø Gård på Tjøme åpnet etter restaurering i 2000. Hovedbygningen er fra 1845, og har tidligere vært drevet som pensjonat. Gården har fem bygninger, og restaurant i Låven. Restauranten heter Pileredet. Hotellet har 16 rom og suiter med totalt 44 sengeplasser, samt badehus med basseng, boblebad og badstue.

Relais Gourmands

Engø Gårds låve vinterstid. Foto: Engø Gård Foto: Engø Gård
Engø Gårds låve vinterstid. Foto: Engø Gård Foto: Engø Gård Vis mer


Relais & Chateaux og Relais Gourmands er en frivillig kjede som står for markedsføringen av uavhengige hoteller og restauranter over hele verden. Organisasjonen har sin historie tilbake til 1954 og har i dag 469 medlemmer i 51 land. For å få bli med må man ha begrenset antall rom og stablit eierskap, og man underkastes seg anonyme og uvarslede inspeksjoner som vurderer om kvalitetskravene holdes. 5 C-er er nevnt som kvalitetskrav: courtesy - diskresjon og høflighet, charm - både interiør og eksteriør skal være sjarmerende, character - stedet må ha stil og personlighet, calm - omgivelsene skal være fredelige, cuisine - kjøkkenet må holde høy standard og gi en kulinarisk opplevelse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer