Hedonistenes hemmelige adresser i Barcelona

GUIDE: Pommes frites på Ramblas? Glem det! Her er barcelonesernes adresser til god mat, shopping, forlystelser og lykke i storbyen.

Publisert
Sist oppdatert

1. Antoni Gaudí

Arkitekten Antoni Gaudí (1852-1926) er Barcelonas stolthet. Hans storverk, Sagrada Familia, står fortsatt uferdig, og de siste anslag fra den spanske pressen antyder at den vil stå ferdig i 2020. Tidligere anslag har vært feilslåtte.

(Mallorca, 401, 08013 Barcelona, tlf.: + 34 – 93 207 3031, blå linje til metrostasjon Sagrada Familia, nett: Sagrada Familia)

Les mer:Hus for slanger og drager

2. La Pedrera

Casa Milá, eller steinbruddet på folkemunne, var industrimagnaten Milàs hus, og var det siste huset Gaudí tegnet før han begynte på Sagrada Familia. Det sies at det ikke skal finnes en rett linje i bygningen.

(Passeig de Gràcia, 92, Tlf.: + 34 – 93 484 5995, metrostasjon Diagonal eller Passeig de Gracia)

Det finnes en rekke Gaudí-bygg spredt rundt i Barcelona. Prøv å se om du kan kjenne dem igjen.

3. Macba

Museu d’Art Contemporani de Barcelona er tegnet av arkitekten Ricard Meier og spiller lekent på rette linjer og elegante kurver. Bygget huser en fast samling og har i tillegg skiftende utstillinger. Museet har fått tilholdssted i den slitte røverbydelen Raval.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.