Heftig i Helsinki

Nært men fjernt; Helsinki har ikke vært like populært som Stockholm og Køben. En blanding av trekk fra øst og vest gjør den finske hovedstaden både het og heftig. Bokstavelig talt.

Publisert

Finland er ikke bare Finlandia vodka og badstuer. Med Nokia har landet kommet seg opp og frem, og Helsinki i dag har mye å by en opplevelsessugen gjest. Helsinki er i år også valgt til en av flere europeiske kulturbyer, og har følgelig et svingende og sammensatt kulturprogram.

Dette skjer nå

Helgen er som regel alt for kort. Derfor er det en fordel å finne ut på forhånd hva du kan gjøre. Hva som skjer i kulturbyen denne helgen finner du her. Våre forslag for helgen kan du lese her.

Livlige netter

Utelivet i Helsinki svinger vel så mye som i andre hovedsteder. Her finnes trendy klubber, cafeer og nattklubber for sjekkelystne. Tangoen står, underlig nok, sterkt i Finland, og mange finner velger å kalle den opprinnelige argentinske dansen for et ekte finsk kulturuttrykk. Hver sommer kåres en tangokonge- og dronning. Vil du prøve deg på den finske tango gir vi deg tips om hvor du skal gå, men sjekk også byens øvrige uteliv. Her finner du våre tips.

Bjørnestek?

Restaurantene er mange og her finnes såvel sushi som tapas. Finnene skryter særlig av de russiske innslagene i blant alle restaurantene, og de kan være verdt å besøke når du er i Helsinki. Vi anbefaler disse restaurantene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer