Heftig møte med kongen

Vi dro på safari, og møtte på hele løvefamilien.

Løvene regjerer i bushen, og viser ingen tegn til nervøsitet. Foto: Stine Okkelmo
Løvene regjerer i bushen, og viser ingen tegn til nervøsitet. Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide Reise presenterer hver uke et bilde som vekker reiselysten.

Bildet vil være aktuelt for årstiden, vise en spesiell reiseopplevelse, gi en historie, eller simpelthen vekke gode reisevibber. Har du et bilde du gjerne vil vise frem? Send det og en beskrivelse av hvor og når det er tatt til reise@dinside.no.

Interessert i fotografering? Sjekk tipsene til Arne Nævra, en av Norges mest profilerte naturfotografer.

Ukens bilde:

Det var siste kveld med safari, og rangeren Hailey hadde en teori om at den store løvefamilien som bodde i Kampala Game Reserve befant seg et eller annet sted ved parkens østgrense.

Det var varmt og solen begynte å bli gyllen før leggetid. Vi kjørte ned i et tørt elveleie langs parkens høye strømgjerde, og måtte dukke hodene våre for å unngå de gigantiske edderkoppene som hadde laget sine kjempespinn mellom buskene.

Idet vi runder svingen, ser vi dem. Kongefamilien selv. Der ligger dronningen og hennes ni ett år gamle prinser og prinsesser og slapper av på veien rett foran oss. Og der, like bak oss, er kongen selv. Han spankulerer rolig rett forbi bilen og enser oss ikke et blikk. Ikke en lyd høres når han smyger seg frem i gresset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.