Heftig møte med kongen

Vi dro på safari, og møtte på hele løvefamilien.

Løvene regjerer i bushen, og viser ingen tegn til nervøsitet. Foto: Stine Okkelmo
Løvene regjerer i bushen, og viser ingen tegn til nervøsitet. Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide Reise presenterer hver uke et bilde som vekker reiselysten.

Bildet vil være aktuelt for årstiden, vise en spesiell reiseopplevelse, gi en historie, eller simpelthen vekke gode reisevibber. Har du et bilde du gjerne vil vise frem? Send det og en beskrivelse av hvor og når det er tatt til reise@dinside.no.

Interessert i fotografering? Sjekk tipsene til Arne Nævra, en av Norges mest profilerte naturfotografer.

Ukens bilde:

Det var siste kveld med safari, og rangeren Hailey hadde en teori om at den store løvefamilien som bodde i Kampala Game Reserve befant seg et eller annet sted ved parkens østgrense.

Det var varmt og solen begynte å bli gyllen før leggetid. Vi kjørte ned i et tørt elveleie langs parkens høye strømgjerde, og måtte dukke hodene våre for å unngå de gigantiske edderkoppene som hadde laget sine kjempespinn mellom buskene.

Idet vi runder svingen, ser vi dem. Kongefamilien selv. Der ligger dronningen og hennes ni ett år gamle prinser og prinsesser og slapper av på veien rett foran oss. Og der, like bak oss, er kongen selv. Han spankulerer rolig rett forbi bilen og enser oss ikke et blikk. Ikke en lyd høres når han smyger seg frem i gresset.

Dermed er hele kongefamilien samlet. Dronningen er opptatt med å slikke og kose med en av sine yndlinger, mens kongen selv kikker nonchalant på oss i safaribilen.

Knips, knips, knips!

Det virker nesten som om de vet hva vi driver med, og at de poserer foran kameraet.

Etter fem minutter kommer ytterligere en safaribil på veien bak løvene. De lar seg ikke affisere. Dette er bushen, og de er på topp i næringskjeden. De har ingenting å frykte.

Foto: Stine Okkelmo
Foto: Stine Okkelmo Vis mer


Flere bilder fra safari i Afrika? Sjekk ut blinkskuddene fra drømmesafari i Botswana.

Garanterte blinkskudd

Det er det som er så morsomt, og merkelig, med safari. Dyrene er overalt, og de fleste av dem er svært lite skvetne overfor biler. De er som regel mer stresset hvis de ser mennesker til fots - dog gjelder ikke dette de store rovdyra...). Det er ikke som i Norge, hvor dyra skvetter unna før du har sett snurten av dem.

Har du ikke vært på safariferie ennå, bør det bli din neste store ferie.

Sjekk oversikten over hvor du drar for å se hva her.

En billigere variant enn tur til Afrika? Sjekk ut safari - på den engelske landsbygda.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer